Последното проучване на GLAMI показва, че 58% от българските електронни

...
Последното проучване на GLAMI показва, че 58% от българските електронни
Коментари Харесай

Ще бъде ли 2023 година на несигурностите?

Последното изследване на GLAMI демонстрира, че 58% от българските електронни магазини считат, че изискванията за онлайн извършване на покупки ще се подобрят

 
-->
За последните няколко години, всяка една промишленост в международен мащаб се изправи пред голям брой компликации. През миналата година станахме очевидци на незабравим растеж на инфлацията в международен мащаб. До края на 2022 година тя доближи рекордните 16,9% за територията на България.

За онлайн търговията обаче 2021 и 2022 година белязаха началото на една нова, по-добра епоха за стилната промишленост. Какво обаче следва да се случи отсега нататък и каква се чака да бъде идната година? Последното изследване на GLAMI разкрива забавни обстоятелства и възгледи за представителите на онлайн пазарите в България.

Какво следва за стилната електронна търговия през 2023?

Ясно е, че когато става дума за бъдещето, не можем да бъдем изцяло сигурни какво ще ни сервира то. Само за миналите няколко месеца станахме очевидци на събития, напълно отвън човешкия надзор. Когато приказваме за прогнози по отношение на развиването на стилната онлайн търговия, базираме упованията си на това какво мислят най-важните за марката „ герои “ – а точно потребителите.

Според данни от изследването на GLAMI, 58% от феновете на модата и онлайн магазините са оптимистични за развиването на промишлеността през идната година и считат, че ще видим доста развиване на сферата. От друга страна, 33% не са толкоз уверени в позитивния резултат, който следва.

Любопитен факт е, че продажбите в областта на нелуксозни артикули се чака да бъде най-значителен – планува се скок от -4% до +1 за 2023 година съгласно Business of Fashion & McKinsey.

Ще се отрази ли инфлацията в цените на стилните продукти?

Забелязваме повишение на цените във всяко нещо, което е част от нашето всекидневие – от продуктите, които пазарим в супермаркета до обичаните ни фешън находки. Въпросът, който държи напрегнат всички фешън фенове, е дали ще забележим в допълнение нарастване на цените през идната година. А отговорът – по-скоро да.

Резултати от анкетата на GLAMI разкриват, че 50% от стилните онлайн платформи възнамеряват да усилят цените си през 2023 година. Интересен факт е, че 42% ще запазят цените на стилните си находки такива, каквито са били до момента, а единствено 8% ще ги понижат.

Безспорен факт за всички ни е това, че облеклата и обувките не са артикули от първа нужда. До същото умозаключение са стигнали и представителите на стилните онлайн магазини, които макар желанието си да покачат цените на продуктите си, не считат да го вършат фрапантно.

Въпреки засилената потребителска интензивност и търсене на фешън находки, както демонстрира днешната действителност, даже и най-оптимистичните упования могат да се преобърнат с едно мигване на окото. Какво ще бъде развиването на стилната онлайн промишленост, ще бъдем ли прелестно, или по-скоро неприятно сюрпризирани – следва да разберем.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР