Последният срок за подаване на декларациите за физическите лица и

...
Последният срок за подаване на декларациите за физическите лица и
Коментари Харесай

Изтича срокът за подаване на данъчните декларации

Последният период за подаване на декларациите за физическите лица и заплащането на налога върху приходите е на следващия ден - 30 април. Предплатилите за цялата година налог здания, транспортни средства и такса боклук, употребяват отстъпка от 5 %.

Три дни преди края на акцията в Териториална дирекция на Национална агенция за приходите в Пловдив са получени 43 800 формуляра, от които 16 300 подадени с ПИК и 8 280 с електронен автограф.

Също до 30 април се заявяват предплатените налози за първото тримесечие на 2019 година - най-често от упражняващи свободни специалности, земеделци и наемодатели. В този период самоосигуряващите се би трябвало да подадат осигурителната декларация 6, с която се дефинират окончателните вноски за обществено и здравно обезпечаване, напомнят от Национална агенция за приходите.

Електронната система за обявление на приходите и заплащане без такси ще работи до среднощ на 30 април.

И през тази година от приходното ведомство оферират опция за клиентите си да ревизират изплатените им суми отвън трудов контракт през 2018 година посредством електронна услуга с ПИК или е-подпис. В справката се виждат всички възнаграждения, хонорари по цивилен контракти и други, които могат да бъдат преписани в декларацията. Така, съгласно данъчните, рискът от пропуски и неточности доста понижава.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР