Посланикът на Гърция в Република Северна Македония София Филипиду е

...
Посланикът на Гърция в Република Северна Македония София Филипиду е
Коментари Харесай

Посланикът на Гърция в Скопие е напуснала залата след положената от Силяновска клетва

Посланикът на Гърция в Република Северна Македония София Филипиду е напуснала залата на Народното събрание в Скопие, откакто в клетвата си при встъпването в служба новоизбраният президент Гордана Силяновска назова страната " Македония ", а не с конституционното ѝ име.

 

Случилото се беше обявено за първи път от депутата от ВМРО-ДПМНЕ и някогашен министър на външните работи Антонио Милошоски в профила си в платформата Х, а изданието " 360 градуса " написа, че е получило  потвърждение за това и от посолството на Гърция в страната. „ След инструкции на Министерството на външните работи на Гърция, дипломат София Филипиду напусна залата “, споделят от гръцкото посолство за изданието.

 

Филипиду, дружно с останалите посланици, упълномощени в страната, бе поканена на церемонията.

 

В предизборната акция Силяновска твърдеше, че няма да употребява конституционното име на страната " Република Северна Македония ", което бе контрактувано с Гърция през 2018 година, с цел да стартира процесът на присъединение на Скопие към НАТО. В последните дни медиите в Гърция писаха, че страната деликатно ще следи думите на Силяновска по време на инаугурацията ѝ.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР