Поредният икономически сектор, в който държавата реши да нахлуе ударно

...
Поредният икономически сектор, в който държавата реши да нахлуе ударно
Коментари Харесай

Ударното нахлуване на държавата на пазара на горива

Поредният стопански бранш, в който страната реши да нахлуе стремително като състезател е пазарът на горива. Тази седмица финансовият министър Владислав Горанов и икономическият министър Емил Караниколов оповестиха основаването на Държавна петролна компания, която ще ръководи Държавния петролен запас и лична верига от бензиностанции. Начинанието е следващото в серията " държавен капитализъм ", упражняван поредно от третото държавно управление на Бойко Борисов.

Това е тематиката на новия епизод на подкаста " Гласът на Капитал ". Гостува транспортният кореспондент на " Капитал " Калина Горанова. Тя споделя какво е смущаващото в проектите на властта и разяснява какви ще са резултатите от промяната на политиката към горивата върху участниците на пазара и върху крайните консуматори.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В епизода ще научите още каква е връзката на този сюжет с отдръпването на Валентин Златев от управлението на " Лукойл " и на компанията като желан сътрудник на Държавния запас.
АУДИО Ударното навлизане на страната на пазара на горива Your browser does not support the audio tag.
Бележка от редактора: Разговорът е записан на 21 май.

" Гласът на " Капитал " е седмичен подкаст, в който публицистите описват забавна настояща тематика от политиката, стопанската система или бизнеса в дълбочина, с подтекст и разбор.

Ако този епизод ви хареса и желаете да слушате новите епизоди незабавно щом излязат, абонирайте се за " Гласът на " Капитал " в Apple Podcasts, Гугъл Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата стратегия за подкасти.

Обратна връзка за " Гласът на " Капитал " можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на " Капитал " във Фейсбук и Twitter.

Чуйте и предходния епизод:

Изненадващият Данък добавена стойност подарък на Борисов
Аудиокоментар на Вера Денизова зa предлагането данъчната ставка за заведенията да се понижи на 9% и резултатите, които то ще има върху сектора и данъчната политика
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР