Пореден скок регистрираха цените на горивата от началото на месеца.

...
Пореден скок регистрираха цените на горивата от началото на месеца.
Коментари Харесай

Без спирка. Цените на горивата летят

Пореден скок записаха цените на горивата от началото на месеца. Движението нагоре е и при трите вида горива - бензин, дизел и газ. През юни повишаването на бензина и дизела е с към 2 до 5 стотинки на литър, демонстрира инспекцията на " Марица ". При синьото гориво скокът е с към 2 стотинки. 

Справка в най-голямата база данни за търговия на горива на дребно демонстрира, че все още цените на горивата са изравнени с тези отпреди 16 месеца - в средата на март 2020 година, дни преди да бъде оповестено изключителното състояние в страната, и да влязат в действие първите епидемиологични ограничения.

Средната цена на бензина А95 сега е 2,11 лв., колкото е бил и на 13 март предходната година. Подобна е обстановката и при дизеловото автомобилно гориво. 

При природния газ обаче има доста по-сериозен скок. На 13 март 2020 година, в деня на оповестяване на изключително състояние в страната, междинната национална цена на синьото гориво е била към 0,96 лева за литър. Днес тя е към 1,03 лв., като в разнообразни елементи на страната стига до 1,07 лв..

Подобна е и обстановката в прилежащите страни. В Гърция има покачване на цените през последните 6 месеца на всички типове горива приблизително с 20%. Скокът в Румъния пък е към 17% за бензина и близо 21% за дизела. Средно пък за Европейски Съюз, скокът на трите съществени типа горива е малко над 16,8%, демонстрират данните.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР