Полуфиналът на Roland Garros между Рафаел Надал и Александър Зверев

...
Полуфиналът на Roland Garros между Рафаел Надал и Александър Зверев
Коментари Харесай

Контузия провали епичния сблъсък между Надал и Зверев на Roland Garros

Полуфиналът на Roland Garros сред Рафаел Надал и Александър Зверев завърши по допустимо най-неприятния метод за германеца, защото той изкълчи гален в тайбрека на втория сет.

Световният №3 подгони една топка и опита да се плъзне по корта, само че кракът му се заби прекомерно надълбоко в мокрото игрище и глезенът му се обърна по доста противен метод. На игрището дойде медицинския екип, който изведе Зверев с инвалидна количка, а няколко минути по-късно той се завърна на патерици, с цел да разгласи персонално, че би трябвало да се отдръпна.

Междувременно срещата се превръщаше в същински героичен конфликт сред двамата може би най-хубави тенисисти на тазгодишното издание на Откритото състезание на Франция.

Първата част продължи 94 минути, като видяхме единствено 2 пробива, само че голям брой дълги разигравания. Испанецът в следствие съумя да избави 4 сетбола при 2:6, с цел да завоюва в последна сметка с 10:8.

Вторият сет бе още по-впечатляващ, тъй като видяхме цели 8 пробива и единствено 4 извоювани сервис гейма за двамата. Както към този момент казахме, сетът таман навлезе в тайбрек и Саша Зверев получи неприятната травма.

Рафаел Надал по този начин се трансформира в първия финалист тази година и ще чака спечелилия от двойката Каспер Рууд - Марин Чилич, които играят малко по-късно през днешния ден.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР