26 души са задържани при акция в столичния квартал Христо

...
26 души са задържани при акция в столичния квартал Христо
Коментари Харесай

СДВР влезе в столичния кв. Христо Ботев, 26 души са арестувани

26 души са арестувани при акция в столичния квартал " Христо Ботев " в София. Операцията се организира от рано сутринта и се концентрира върху търговията с избор, само че има арестувани и за други закононарушения.

Засега единствено 7 души са задържани по отношение на пазаруване на гласове, против тях са формирани и досъдебни производства, изясни шефът на Столична дирекция на вътрешните работи гл. комисар Любомир Николов, представен от Българска национална телевизия. По думите му един глас в столицата се търгува сред 50 и 100 лева

На няколко от адресите полицията е разкрила описи с имена на хора и записани суми против тях.

" На един от адресите намерихме много огромно количество акцизни артикули, необлепени с акцизен бандерол. Лицето е в действителност много престъпно проявено, само че към сегашния миг не си припомням при предходни избори да сме правили претършуване по отношение на неговата активност ".

Сред останалите задържани има за владеене на наркотични субстанции, обири на коли и издаване на подправени документи. В хода на акцията е разкрита и " печатница " за подправени дипломи за приблизително и висше обучение, сподели още Любомир Николов.

Част от арестуваните са били осъждани и преди. Полицейското наличие в " Христо Ботев " е засилено. Няколко от улиците са блокирани.

В момента сигналите за търговия с избор са повече от предходните избори.

" Вероятно това се дължи на положителната работа и съответната информация, която получават сътрудниците ", разяснява Любомир Николов.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР