Полицията използва сълзотворен газ и водни оръдия повреме на протест

...
Полицията използва сълзотворен газ и водни оръдия повреме на протест
Коментари Харесай

Сълзотворен газ и срещу демонстрантите в Брюксел

Полицията употребява сълзотворен газ и водни оръдия повреме на митинг на „ жълтите жилетки” в Брюксел – проява, в поддръжка на протестиращите против високите цени на горивата и поскъпващия живот в прилежаща Франция, оповестява Агенция Франс Прес. Полицията е задържала към 400 души.
" Служител на реда е бил ранен в лицето. Приет е в болница, само че положението му не е съществено ", съобщи представителят на брюкселската полиция Илсе Ван Де Киире. По думите й стачкуващите замеряли охраняващите ги служители на реда с павета и бутилки. Има и нанесени вреди по здания в центъра на белгийската столица, добавя БГНЕС.
Около хиляда души се включиха в митинга. Като защитна мярка органите на реда блокираха региона към постройките на европейските институции.
Според осведомителна организация „ Белга” стачкуващи – най-вече младежи, са блокирали автомагистралата, свързваща Брюксел с градчето Рекем във Фландрия, ситуирано покрай френската граница. Протестиращите са издигнали и барикади покрай френско-белгийската граница в непосредствена непосредственост до Адинкерке.
Снимка: архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР