Полицейски служители използваха сълзотворен газ, за да разпръснат група от

...
Полицейски служители използваха сълзотворен газ, за да разпръснат група от
Коментари Харесай

Сълзотворен газ от властите при сблъсъци с бежанци на остров Самос

Полицейски чиновници използваха сълзотворен газ, с цел да разпилян група от към 300 бежанци и мигранти, които излязоха на митинг поради дългия им престой в препълнения лагер на гръцкия остров Самос. Това оповестява електронното издание на атинския всекидневник Kathimerini, представено от организация " Фокус ".
Протестиращите са унищожили портативни химически тоалетни, сложени пред лагера, и са хвърляли камъни против полицейските чиновници, пристигнали на място, прецизира локалният новинарски уебсайт " Samos 24 ". В отговор правоохранителните органи са употребявали сълзотворен газ.
Заради напрежението на острова локалните управляващи са издали заповед за преустановяване на образователните занятия в две локални детски градини и едно главно учебно заведение.
Припомняме, че Гърция се бори да се оправи с увеличаващите се бежански и мигрантски потоци от Турция през последните няколко месеца. Лагерът на остров Самос, в началото издигнат за към 650 души, е дом на 5700 души, търсещи леговище, напомня изданието, като цитира публични данни на държавното управление в Атина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР