Политическо и деструктивно – така представляващият Висшия съдебен съвет Боян

...
Политическо и деструктивно – така представляващият Висшия съдебен съвет Боян
Коментари Харесай

ВСС очаква европодкрепа за независима съдебна власт

Политическо и деструктивно – по този начин представляващият Висшия правосъден съвет Боян Магдалинчев дефинира държанието на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Твърдението беше отправено в „ Тази заран “ във връзка на отхвърли на Панов да поддържа декларацията на Висш съдебен съвет против закриването на профилираните прокуратури и съдилища с претекста, че е „ политическа “.„

Политическо е държанието на господин Панов през целия му седемгодишен мандат, който изтича. Да, неговите тези постоянно са политически. Неговото държание е деструктивно, в никакъв случай не е било градивно в границите на този Съвет и в предходния му състав. Той стои зад избрани политически партии “, сподели Магдалинчев.

Той изясни, че Висш съдебен съвет чака европейска поддръжка за независимостта на правосъдната власт. С новия правосъден министър Янаки Стоилов са постигнали съгласие по наличието на документа.„ Дали занапред ще се реализира това, което се целеше с този законопроект – ще се види във времето. То мина през правна комисия, само че не стигна времето на 45-ото Народно заседание да се развият нещата, само че политическите сили направиха изказване, че ще продължат да в тази посока “, съобщи Магдалинчев.

Представляващият Висш съдебен съвет съобщи, че в законопроекта няма справедлив разбор на работата на специлизираните правосъдни органи. Той добави, че сега не може да каже каква част от делата в структурата са приключили с неоправдателни присъди.

„ 10 година, откогато са основани профилираните съд и прокуратура, само че не значи, че делата там са с години “, уточни Магдалинчев и сподели още, че не броят, а сложността на делата са определящи.Според него, в случай че профилираните структури се закрият, ще се наложи рестарт на основни каузи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР