На големия Господски празник Вход Господен в Йерусалим Негово Високопреосвещенство

...
На големия Господски празник Вход Господен в Йерусалим Негово Високопреосвещенство
Коментари Харесай

Областният управител на Пловдив отправи своите молитви за здраве и мир на църковната служба по случай Цветница

На огромния Господски празник Вход Господен в Йерусалим Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай възглави архиерейската света Литургия в митрополитския храм „ Св. вмчца Марина ” в Пловдив.
Прочетете още
В този празничен ден храмът се извърши с миряни, пристъпили прага на дома Господен с върбови клончета в ръце и с доста наслада, религия, вяра и обич в душите си.

На богослужението участваха също: кметът на Пловдив господин Костадин Димитров и брачната половинка му госпожа Доника Димитрова, регионалният шеф инж. доктор Илия Зюмбилев, командирът на Съвместното командване на специфичните интервенции ген.-майор Явор Матеев и брачната половинка му - зам.-министърът на външните работи полк. Невяна Митева, националният представител господин Радомир Чолаков, някогашният кмет на Пловдив господин Здравко Димитров, господин Вакрил Запрянов – ктитор на храмове, държавни и общински чиновници, общественици.

По време на причастния канон архипастирят на Пловдивска епархия се обърна към присъстващите с въодушевено слово за празника и прикани в тази Велика Страстна седмица да бъдем със Спасителя Христос и да изживеем в мир с душите си и обич между тях Христовото Възкресение.

Пловдивският митрополит Николай честити имения ден на ген.-майор Явор Матеев, полк Невяна Митева и господин Здравко Димитров. Владиката им сервира в подарък икони с Тайната вечеря и с Пресвета Богородица за благословение и в израз на признателност за тяхната всегдашна сърдечност и съпричастност към църковното дело.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР