Покривът на Софийската техническа гимназия на централния бул. "Александър Стамболийски"

...
Покривът на Софийската техническа гимназия на централния бул. "Александър Стамболийски"
Коментари Харесай

Ужас: Покривът на Софийска техническа гимназия се срути СНИМКИ

Покривът на Софийската техническа гимназия на централния бул. "Александър Стамболийски " се срути. Сградата е извънредно рискова, само че не се подхващат никакви ограничения от притежателя, написа.

От падналите през последния месец дъждове, покривната структура пропадна. Опасно е прекосяването на жители по тротоара. От регион Възраждане са създали десетки наставления, само че досега няма резултат.

От преди година постройката на тогавашното елитно софийско учебно заведение, благосъстоятелност на МОН, е трансферирана на Специализираните прокуратура и съд. За казуса с рухналия покрив алармираха жители и в обществената мрежа. До момента от кметството на Възраждане постоянно са предприемали предпазни ограничения и са ограждали постройката, да не се минава по тротоара около нея, защото от горната страна падат части мазилка и може да наранят минаващи.


Ще се трансформира ли постройката на Софийската техническа гимзназия на бул. "Александър Стамболийски " 82 във втори "Алабин ", когато през септември 2006 рухна фасадна стена и умъртви Деница и Петрина, светла да е паметта им?

От Висш съдебен съвет са оповестили социална поръчка за 8 млн. лева за ремонт на постройката, само че до избора на реализатор и сключване на контракт може да се случи нова покруса, тормозят се живеещи в региона. Сградата към този момент не е на МОН и има съдедебно дело за собствеността, само че не знаем с кого. Питайте във Върховен административен съд кой е другият кандидат за благосъстоятелност, споделиха от пресцентъра на МОН. Сградата на Софийската техническа гимназия има историческа стойност.

Това е най-старото учебно заведение за приблизително техническо обучение на Балканския полуостров. Създадено е на 9 декември 1883 година с декрет на княз Александър I Батенберг – 5 години преди Софийския университет. Училището е закрито е на 10 август 2010 година със заповед №РД-14-126 на министъра на образованието.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР