Подразделението на Google в Русия планира да подаде заявление за

...
Подразделението на Google в Русия планира да подаде заявление за
Коментари Харесай

Google ликвидира подразделението си в Русия

Подразделението на Гугъл в Русия възнамерява да подаде заявление за банкрут, откакто управляващите са замразили банковата му сметка, което прави невероятно разплащането със чиновници и търговци.

Безплатните услуги на компанията, като интернет търсачката и YouTube, ще продължат да работят, разгласи представител на Гугъл, представен от CNBC.

Подразделението на Alphabet е сложено под напън в Русия от месец поради това, че не отстранява наличие, което Москва счита за нелегално и поради това, че лимитира достъпа до някои съветски медии в YouTube.

От Кремъл към този момент се въздържат да блокират достъпа до услугите на компанията.

“Замразяването на банковата сметка на Гугъл Русия направи невероятно действието на нашия офис, включително наемането на чиновници и заплащането на заплати на чиновниците ни в Русия, заплащането на снабдители и търговци и осъществяването на други финансови отговорности,” е декларирал представител на Гугъл.

“Google Русия е разгласява известие за желанието си да подаде заявление за банкрут.”

Телевизионен канал, който е благосъстоятелност на глобен съветски предприемач, осведоми през април, че правосъдни реализатори са иззели 1 милиарда рубли (15 млн. долара) от Гугъл поради това, че компанията не е възстановила достъпа до профила му в YouTube. Това обаче е първият случай, в който американският софтуерен колос споделя, че банковата му сметка като цяло е замразена.

Гугъл мести доста от чиновниците си отвън Русия, откакто Москва изпрати десетки хиляди бойци в Украйна на 24 февруари. Някои от тях обаче са избрали да останат.

Гугъл, която спря продажбите на реклама и множеството търговски интервенции в Русия, съобщи, че безплатните й услуги, включително Gmail, Maps, Android и Play, ще останат разполагаем на съветските консуматори.

Русия разгласи във вторник, че не възнамерява да блокира YouTube, макар многократните закани и санкции, признавайки, че сходен ход евентуално ще аргументи стеснение на съветските консуматори и затова би трябвало да се заобикаля.

Главният изпълнителен шеф на Ростелеком Михаил Осеевски съобщи през вчерашния ден, че Гугъл работи както нормално в страната, включително и всичките й сървъри, осведоми ТАСС.

През декември Русия наложи на Гугъл санкция в размер на 7.2 милиарда рубли санкция поради това, че не отстранява наличие, което страната смята за нелегално.

Тази сума след това беше увеличена с 506 млн. рубли поради такса за осъществяване.

Приходите на съветското поделение на Гугъл възлизат на 134.3 милиарда рубли през 2021 година, съгласно базата данни на съветската новинарска организация Интерфакс.

Alphabet разгласи предишния месец, че Русия съставлява 1% от приходите й за предходната година, или към 2.6 милиарда $.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР