Бившият министър на икономиката в Казахстан Куандък Бишимбаев е закован

...
Бившият министър на икономиката в Казахстан Куандък Бишимбаев е закован
Коментари Харесай

Министър в Казахстан закован с видео как убива съпругата си от бой

Бившият министър на стопанската система в Казахстан Куандък Бишимбаев е закован с видео по какъв начин убива жена си от пердах. Кадрите са конфискувани от камерите в ресторант на негов другар. Именно заведението се трансформира в лобното място за 31-годишната хубавица Султанат Нукенова. 

Процесът за убийството против Султанат се излъчваше онлайн по националната телевизия и милиони гледаха процеса против Бишмаев. В предишното той е лежал и две години за закононарушения по работа и рушвет. Това обаче не трогна Казахстан толкоз, колкото жестокото ликвидиране на Нукенова.

Според очевидци 31-годишната Султанат постоянно е пребивана до синини и отоци. Бишимбаев бил патогенен ревнивец и непрестанно я упреквал, че поглежда други мъже. Няколко пъти Нукенова е бягала от насилника, само че всякога той я намирал и пребивал за наставление. 



В шокиращото видео се вижда по какъв начин някогашният министър на стопанската система я постанова на почивки със мощни удари и юмруци в лицето и главата. Малко след ударите младата жена издъхва от тежко-мозъчна контузия. 

Случаят развълнува обществеността в страната и десетки хиляди хора подписаха петиции, призоваващи за нови закони, които да подведат под отговорност насилниците. Според изследване на Организация на обединените нации, към 400 дами умират вследствие на домашно принуждение в Казахстан всяка година.

Процесът против 44-годишния Бишимбаев е първият в страната, който се предава онлайн, което го прави елементарно наличен за 19-те милиона казахстанци. Бившият политик към този момент беше добре прочут в родината си, защото беше вкаран в пандиза за рушвет през 2018 година Той прекара зад решетките по-малко от две години от 10-годишната си присъда и беше опрощение.

Сега Бишимбаев е обвинен в изтезаване и ликвидиране на брачната половинка си след гибелта й предишния ноември. Седмици наред той твърдеше, че е почтен, само че предишния месец в съда призна, че я е набил и " несъзнателно " е предизвикал гибелта й.



В Астане задержан бывший министр национальной экономики Куандык Бишимбаев
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР