Община Асеновград продължава да представя поетапно обектите от Концепцията си

...
Община Асеновград продължава да представя поетапно обектите от Концепцията си
Коментари Харесай

Запознайте се с обектите от Концепцията за развитие на община Асеновград – III част

Община Асеновград продължава да показва поетапно обектите от Концепцията си за интегрирани териториални вложения /КИТИ/. Ето кои са последните няколко обекта от сферата на спорта:

  1. Ремонт и ограничения за енергийна успеваемост на спортна постройка – Гребна база „ 40-те извора “ . Гребна база „ 40-те извора “ беше главен център за подготовка на националния тим по кану-каяк на България и място за  осъществяване на надпревари от спортния календар на Българската федерация по кану-каяк         /БФКК/. През годините своята подготовка в базата са провеждали и множеството задгранични национални тимове. В момента обектът е място за подготовка на Спортен клуб по кану-каяк /СККК/ „ Асеновец “ . Базата разполага с 19 стаи за настаняване, обособена част за хранене, кухненска част и хранилища, помещение за образуване на семинари и други събития, оздравителен център, съблекални с бани и тоалетни, треньорски стаи, хранилища за инвентар на спортистите, хангари за лодки, работилница и прилежащата повърхност към спортния обект. От близо година базата е трансферирана на община Асеновград , което дава опция администрацията да търси финансиране за нейния ремонт. Основен проблем от много време е амортизирането на постройката и всички нейни детайли – покривни структури, водоотвеждане, мазилки, дограми, електрическа апаратура и доста други Това са аргументите постройката да е неизползваема сега. Описаните проблеми затрудняват подготвителния развой на спортния клуб, попречват провеждането на надпревари и потреблението на спортната база. Целта на плана е да се извършат всички нужни ремонтни действия и спортната база да придобие функционалност и европейски тип . Очакваните резултати са да се основат естествени условия за подготовка на състезателите от СККК „ Асеновец „, за осъществяване на национални надпревари. на подготвителни лагери и за подготовка на деца, младежи и спортисти и от други типове спортове. Идеята е и да бъдат доста понижени разноските за отопление през студените месеци, да се подтиква развиването на детско-юношеския спорт , да се увеличи успеваемостта на подготвителния развой и спортните резултати, да се усъвършенства материално-техническата база. Прогнозна стойност на инвестицията – 1 700 000 лева .
  2. Изграждане на състезателен комплекс – стадион с трибуни, спортна зала, открити спортни площадки и паркинг. Целта на плана е създаване на състезателен комплекс в Асеновград върху общински терен с повърхност от близо 38 000 кв. м. Теренът се намира вдясно, след старите гробища, в посока изхода на града – сред „ Козановско шосе “ и ул. „ Цар Иван Асен II “ . В комплекса ще има футболен стадион със общоприети размери , тревно покритие , трибуни , съблекални . Предвидени са и многофункционална спортна зала , открити спортни площадки , паркинг и други помощни здания и уреди. Определената за комплекса зона е извънредно подобаваща и налична за жителите на града и района. Изграждането на комплекса ще сътвори модерни и съвременни условия за упражняване на над 20 типа спорт . Прогнозната стойност на инвестицията е 15 000 000 лева .

Moже да се запознаете и с други обекти от КИТИ на община Асеновград:

  • Част I –
  • Част II –

В Асеновград за Гергьовден ще се вее българското знаме

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР