Подобряването на здравето не трябва да бъде болезнен процес. За

...
Подобряването на здравето не трябва да бъде болезнен процес. За
Коментари Харесай

Здрави и във форма без строги диети: 10 лесни стъпки

Подобряването на здравето не би трябвало да бъде мъчителен развой. За да постигнете позитивни промени, е целесъобразно да започнете с редица дребни стъпки, а не с огромни скокове. Истината е, че строгите диети могат да имат сериозен отрицателен резултат върху вашето здраве, да ви карат да се чувствате изтощени, а отслабването, което задачите, да бъде единствено в кратковременен проект. Следвайки препоръките от актуалната публикация, скоро ще се почувствате по-жизнени, ще имате по-добър тонус денем и даже ще свалите непотребни килограми. Когато тези се трансфорат в привички, ще усетите благоприятен резултат върху цялостното си здраве.

1. Изчистете хладилника от непотребните неща.

- Премахнете допустимо най-вредните и прекомерно модифицирани храни (сладки, бисквити, газирани питиета, плодови сокове с високо наличие на захар);
- Четете етикетите на храните (в състава избягвайте захар и/или сол; преглеждайте размера на порцията;
- Обръщайте внимание на калориите;
- Ограничете всичко, което е сред „ общи мазнини “ и „ натрий “;
- Консумирайте в по-големи количества всичко (включително), което е сред „ диетични фибри “ и „ витамини “);
- Следете препоръчаните проценти при здравословните избори;
- Заложете на здравословните размени (домашно изпечени пуканки вместо чипс и снакс, шарлан вместо рафинирано слънчогледово олио, сурови вместо печени и осолени ядки, вместо мюсли или корнфлейкс, черен шоколад вместо млечен шоколад, замразени плодове с кисело мляко вместо сладолед, цялостен плод вместо фреш, зеленчуци вместо плодове, вместо палачинки с брашно, пълнозърнести други възможности вместо нормалните самун и тестени продукти).

2. Набавяйте си първокласен сън.

Има предписание, че би трябвало да се спи сред 7 и 8 часа на денонощие, въпреки че при всеки е самостоятелно. Сред изгодите от качествения сън са: усъвършенствана памет, повишение успеваемостта при физическа активност и спорт, резистентност против възпалителни процеси в тялото, контролиране на, обособяване на хормона на растежа, намаление равнищата на напрежението, понижаване на неприятния.

3. Балансирайте макронутриентите.

Това са мазнините, протеините и въглехидратите, които са главен източник на гориво за извършване на дилемите на организма. Дисбалансът в приема им води до, липса на протеини, аминокиселини и значими мазнини, участващи при регулирането на хормони и при други съществени функционалности. Най-често подценявани са и комплексните въглехидрати. Няколко източника на първокласен протеин: чисти меса, риба, яйца, млечни артикули (за фитнес цели се употребява обезмаслена извара, поради високото наличие на белтък и минималното съществуване на мазнини и въглехидрати), някои, киноа, суроватъчен протеин. Няколко източника на сложни въглехидрати: овесени ядки, ориз, картофи, пълнозърнести храни, бобови култури (леща, фасул и др.).

4. Движете се повече.

Движението ще ви накара да се чувствате по-бодри, по-енергични и по-тонизирани през целия ден. За да сте сигурни, че няма да пропуснете да упражнявате, нещо, което мощно предлагам, е да стартирате деня си със приблизително натоварваща физическа активност. Може елементарно да се извърши в, даже да не разполагате с спомагателна екипировка като кардио апарат или гири. Такъв тип подготовка може да е тичане на място, преструване на скачащо въже, йога,, а в случай че желаете нещо по-интересно, пробвайте за цялото тяло.

5. Ограничете приема на изкуствено добавена захар.

Честата консумация на изкуствено добавена захар е сигурен метод за неуспех с диета или хранителен режим. Захарта дава калории, които не съдържат хранителна стойност за организма. Също по този начин покачва равнищата на хормона инсулин и по този метод способства за повишаване на нездравословни килограми. Постоянното повишение и намаление на кръвната захар (тъй като захарта зарежда телата ни с сила единствено за къс интервал от време) е съществена причина за развиване на заболявания като диабет. Организмът ни се нуждае от захар, само че има доста по-добри избори от рафинираната – да вземем за пример не толкоз сладки плодове (ябълка, грейпфрут), малко количество мед, стевия.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР