Подготвя се механизъм за улеснено откриване на банкови сметки на

...
Подготвя се механизъм за улеснено откриване на банкови сметки на
Коментари Харесай

Бежанците от Украйна ще могат да откриват банкови сметки в България

Подготвя се механизъм за улеснено разкриване на банкови сметки на украински жители, които са поискали статут на краткотрайна протекция в България по силата на европейската Директива за краткотрайна протекция. Това стана ясно на среща на вицепремиерите Асен Василев и Калина Константинова с представители на Асоциация на банките в България и на Българска народна банка в Министерството на финансите.

На срещата беше дискутирана и опцията за изтегляне и разплащане от украински жители с дебитни и кредитни банкови карти в България.

Според банките, сега украинските жители могат да теглят у нас левове от своите дебитни и кредитни карти „ Виза “ и „ Мастъркард “. Сумите, които могат да бъдат теглени, са в границите на избраните от съответните украински банки предели и до привършване на гаранционния предел на съответната украинска банка.

Също по този начин, украинците могат да се разплащат за артикули и услуги у нас през ПОС-терминали.
Що се отнася до опциите за продан и изкупуване на украински валута, все още нито една от страните от Европейски Съюз не изкупува такава валута. По този въпрос се чака реализира на общоевропейско решение на равнище Европейска централна банка, показаха от МФ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР