Под мотото “Романтичен концерт ще премине новото събитие от поредицата

...
Под мотото “Романтичен концерт ще премине новото събитие от поредицата
Коментари Харесай

“Романтичен концерт” ще звучи днес във Варна

Под мотото “Романтичен концерт ” ще премине новото събитие от поредицата „ Варненско лято за деца “, който е просветителния модул от програмата на Международния музикален фестивал „ Варненско лято “.

Концертът ще бъде през днешния ден, 26 февруари, от 11:00 в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна, напомня Moreto.net.

Организатор е Община Варна, взаимно с Националното учебно заведение по изкуствата „ Добри Христов “ и Българска национална телевизия 2 и е продължение на поредицата „ Приказките на Госпожа Виола “, оповестиха от пресцентъра на фестивала.

На сцената ще излезе Младежкият симфоничен оркестър на НУИ “Добри Христов ” с диригент Страцимир Павлов, а началото на концерта ще бъде с моцартовата интродукция „ Отвличане от сарая “. Ще последва българската ария “Я кажи ми, облаче ле, бяло ”, в която ще се включи и детски хор. Испански ритми ще се редуват с български в „ Сегидиля “ от Емилио Пухол, изпълнена от Тимур Бакуревич, класическа китара, и “Манду,Манду “ и „ Георги изпод идеше “, изпълнена от Огняна Върбанова - вокал, и Божидар Димитров - дудук, с ръководители Женя Райчева и Николай Докторов.

Представителният национален хор с диригент Женя Райчева ще изпее „ За тебе, моме, ле “, обработка Христо Тодоров, а Кристияна Цветкова - вокал, със акомпанимент на камерна инструментална група, с началник Симеон Симеонов, ще показа „ Яна иде от чешмата “ - обработка Георги Гавазов, аранжимент на Йордан Йорданов (ученик в 11. клас).

Съвременната известна музикална просвета с сантиментален дух ще завладее сцената първо с тематика от кино лентата „ Аладин “, в осъществяване на представителния духов оркестър с диригент Любомир Александров. Ще последва лиричното танго „ Обливион “ на Астор Пиацола, поднесено от квинтет в състав: Станислав Николов - акордеон, Андреа Кирова - цигулка, Виктория Тиганева - виола, Ема Мицова - контрабас, Борис Иванов - пиано.

Пиесата “City of stars “ от кино лентата “La La Land ” ще изпълнят Ивайло Дамянов и Николета Христова - вокали и Симона Симеонова - пиано. А трансформиралата се в съвременна класика пиеса ”Somewhere ” от мюзикъла на Ленард Бърнстейн “Уестсайдска история ”, ще бъде поднесена от внушителен юношески хор. Младежкият симфоничен оркестър ще поеме предизвикването да интерпретира и една от най-приветствените от публиката произведения на музикалния импресионизъм - “Болеро ” от Морис Равел.

За финалната част на концерта на сцената ще излязат възпитаниците на компетентност “класически танц ” - петокласниците ще изпълнят танца “Амурчета “, а учениците от 9. и 11. клас в компетентност “Български танци ” - “Свирец-Игралец “. Във вихрения “Валс ” на Шостакович, изпълнен от Младежкия симфоничен оркестър, ще се впуснат възпитаници от 6. клас, компетентност “Класически танц ”. Заключителните музикални моменти от този в действителност сантиментален концерт ще бъдат бравурни с „ Триумфален марш “.

Билетите са по 5 лева за възрастни, по 2 лева за деца от 7 до 18 години, а входът за най-малките до 6 години е безвъзмезден. Билети от касата и уеб страницата на Фестивалния комплекс.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР