Една от основните цели на конкурса е да мотивира участниците

...
Една от основните цели на конкурса е да мотивира участниците
Коментари Харесай

„Сайт на годината“ с подкрепа за инициативата „Българската кирилица“

Една от главните цели на състезанието е да стимулира участниците да употребяват нашата книжовност в плановете си

Светлин Желев 12:34 | 24.05.2024 0 Сподели

Най-четени

ХардуерЕмил Василев - 10:45 | 23.05.2024

Русия стартира да тества първия личен литографски скенер – той ще може да създава 350 nm чипове

АвтомобилиДаниел Десподов - 16:29 | 21.05.2024

Илън Мъск към акционерите: „ Дайте ми 25% от акциите на Tesla или в никакъв случай няма да видите роботите! “

ТелефониДаниел Десподов - 14:50 | 23.05.2024

Излезе описът със старите смарт телефони Galaxy, които няма да получат One UI 7 (Android 15)

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

Най-утвърденият конкурс в уеб средата у нас „ Сайт на годината “ обръща публичния взор към самодейността „ Българската кирилица “. Организаторите не престават да стимулират българските уеб основатели да употребяват родния ни език и особеностите на българската типография за одобряване на националните ни полезности и опазване на едно от общите ни благосъстояния и в цифровото пространство.

Седмото издание на състезанието ще даде особено предложение към бъдещите участници в състезанието, които ще аплайват със своите забележителни планове. „ Сайт на годината “ ще даде особено предложение за 24 май – празникът на славянската книжовност и просвета и българската писменост, регистрацията за присъединяване ще бъде на по-ниска стойност от 100 лева Това е още един жест към участниците, който има за цел да почете и подчертае българското завещание.

Става ясно, че от ден на ден хора не осъзнават разликите сред нашата книжовност и други, близки до нея. Но несъмнено има такива и те са значими за запазване на идентичността на българите. Всеки, който желае да разбере тъкмо по какъв начин може да употребява българската кирилица в известните софтуери, както и оферти за шрифтове, които я поддържат – може да открие повече на cyrillic.bgweb.bg.

„ Идеята на „ Сайт на годината “ е да даде късмет на българските експерти да се гордеят със своята работа в уеб. А съхраняването и развиването на националите ни полезности посредством платформата на състезанието, е основна цел за нас. Затова бихме се радвали да поканим всеки дизайнер, програмист, маркетолог, създател или медия в България да употребява българска кирилица “, разяснява Жюстин Томс, създател на състезанието и на „ Фондация за интензивно развиване на уеб “

Тазгодишното издание на „ Сайт на годината “ се състои от 16 категории, две от които са напълно нови за състезанието – Иновативен артикул и Сайт за електронно ръководство. Обновен е и съставът на журито – 58 експерти са част от професионалното му разделяне, а 12 са в младежкото. Кандидатстването в състезанието ще продължи до 30.09.2024 година Ранната регистрация към този момент тече и ще приключи на 31.08.2024 година Основната регистрация ще се случва от 01.09. до 30.09.2024 година А церемонията по награждаването ще се организира на 5-ти ноември 2024 година

Като част от самодейността „ Българската кирилица “, всеки угрижен за родния ни език, може да „ подпише “ Манифеста, посредством което да поддържа идеята. Някои от дребните неща, които всеки от нас може да направи е да употребява кирилица постоянно в работата си по български планове, да разпространява концепцията за нея и познанието за спецификите й, както и да споделя информацията с сътрудници и познати.

Макар че в състезанието могат да вземат участие уеб сайтове на всички езици, които са основани в България, уредниците приканват участниците към потребление на българската книжовност. А журито прибавя бонус точки и по този аршин.

Българската кирилица намира своето място даже в модерните измерение на сегашното уеб пространство, а „ Сайт на годината “ ще продължи да я подкрепя като стимулира българските експерти да не стопират да я употребяват и съхраняват.

Повече за категориите, стадиите, журито и изгодите от състезанието, можете намерите тук: Сайт на годината


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР