Почти всеки знае как изглежда зеленото глуповато чудовище Шрек от

...
Почти всеки знае как изглежда зеленото глуповато чудовище Шрек от
Коментари Харесай

Голяма лична драма се крие зад историята на зеленото глуповато чудовище Шрек?

Почти всеки знае по какъв начин наподобява зеленото глуповато страшилище Шрек от едноименната анимация. Оказва се, че може би героят не е плод на нечие въображение, а евентуално е въодушевен от действително живял човек – Морис Тиле, по-известен със театралното си име – „ Френският ангел “.

Тиле има френски корени, само че е роден в Русия през 1903 година В края на 30-те и през 40-те години на ХХ в. той става извънредно прочут кечист.

Като юноша Морис имал светлоруса коса и ангелско лице, което му печели прозвището „ ангела “, по-късно пренесло се и на кръга. По време на кариерата си като кечист обаче той към този момент изцяло е изгубил ангелския си образ.

Още на 17-годишна възраст докторите му слагат диагнозата акромелагия – хормонално разстройство, което забързва растежа на костите, а с тях и на ръцете, краката и лицето на болния. Снимки на „ Френския ангел “ откакто болестта е трансформирало външността му демонстрират един мъж, който има зашеметяваща аналогия със зеления анимационен исполин.

 Преглед на изображението в Twitter

„ Дриймуъркс “ в никакъв случай не са потвърждавали подозренията, макар очевидните прилики с действителната персона. Има догатки, че те не биха си признали, тъй като доста хора считат за аморално да се употребява персоналната драма на един човек с тежко заболяване, с цел да се сътвори анимационно страшилище по негов образ.
От идната фотография се зараждат и съмненията, че топ моделът Дориан Лей е ентусиазъм за обичаната на Шрек - Фиона, само че това напълно остава в света на догатките и догадките.
 Преглед на изображението в Twitter
Преди да стане кечист, Тиле желал да бъде адвокат
Заболяването му обаче го изпраща в армията, а по-късно го изпраща на кръга. Той стартира кариерата си на кечист през 1937 година

Източник: Wikipedia

Морис две години се бие във Франция и Англия, до момента в който експлоадирането на Втората международна война през 1939 година не го кара да се реалокира в Съединени американски щати. Там той придобива изключителна известност под псевдонима „ Френския ангел “.

През 1940 година печели международната купа в тежка категория в бостънския ѝ вид. Успява да я опази две години, само че през 1942 година я губи, а през 1944 си я връща още веднъж за малко. През това време той печели и купата в тежка категория в монреалския ѝ вид.


Източник: Wikipedia

Последният мач на Тиле е през 1953 година Легендарният кечист умира единствено година по-късно – на 4 септември 1954 година в Чикаго от сърдечна непълнота.

Източник: Vesti,bg,
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР