Побратименият с Варна германски град Рощок търси двойка от морската

...
Побратименият с Варна германски град Рощок търси двойка от морската
Коментари Харесай

За варненците, които са сключили брак на 24 юни! Това ще ви заинтригува

Побратименият с Варна немски град Рощок търси двойка от морската столица, която е сключила брак на 24 юни. Това е датата, на която преди 800 години е учреден немският град. Семейството ще бъде част от акцията " Кажи " Да " на Рощок ", която се провежда във връзка 800-та годишнина от основаването на града. Идеята е да бъдат събрани фамилни двойки от всички побратимени градове с Рощок, които ще възобновят обетите си на 24.06, като събитието ще бъде част от богатата празнична стратегия на града.

Кандидатите от Варна би трябвало да попълнят прикачения формуляр до 20 март. Първата двойка, която подаде информацията на e-mail: [email protected], ще  посети Рощок от 22-ри до 25 юни. Германският град поема разноските за хотел в интервала на престоя, храна и трансфер до курортното градче Варнемюнде. Разходите за път от Варна до Рощок и назад са за сметка на двойката.

За повече информация тел.:  052-820-308. Варна и Рощок са побратимени от 52 години. През последните години двустранното съдействие е интензивно, като двата града са в партньорски връзки за редица планове, свързани с развиването на ветроходните спортове, обучение, просвета, туризъм.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР