По време на коронавирусната криза шведската икономика е отчела по-лек

...
По време на коронавирусната криза шведската икономика е отчела по-лек
Коментари Харесай

Рецесията в Швеция е по-лека, отколкото в ЕС

По време на коронавирусната рецесия шведската стопанска система е отчела по-лек спад спрямо другите европейски страни. Това съобщи Reuters.

През второто тримесечие брутният вътрешен артикул на Швеция се е свил с рекордни темпове от 8,6 %, както заяви статистическата работа в Стокхолм. По време на международната финансова рецесия в края на 2008-а спадът е възлизал единствено на 3,8 %. Припомняме, че Швеция предприе различен метод за справяне с пандемията, като остави множеството учебни заведения и предприятия отворени, до момента в който на други места бяха подхванати надалеч по-драстични и по-ограничителни ограничения.

" Икономическата рецесия през първата половина на годината играе в изцяло друга лига от филмите на ужасите, които следим в цяла Европа ", споделя икономистът Дейвид Оксли от Capital Economics по отношение на конюнктурата в Швеция. За съпоставяне, напролет рецесията в еврозоната възлиза на 12,1 %, в Европейския съюз - на 11,9 %, в Германия - на 10,1 %, а в Испания - на 18,5 %.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР