Министър-председателят на Словакия остава в сериозно, но стабилно“ състояние в

...
Министър-председателят на Словакия остава в сериозно, но стабилно“ състояние в
Коментари Харесай

Актуализацията на здравето на Робърт Фико, издадена като „убиец-самотник“ се явява в съда след простреляния премиер на Словакия

Министър-председателят на Словакия остава в „ съществено, само че устойчиво “ положение в болница, откакто беше прострелян при опит за ликвидиране тази седмица, сподели министърът на опазването на здравето на страната.

Роберт Фицо говореше пред Дома на културата в Хандлова, северно от Братислава, когато беше прострелян няколко пъти в сряда. 59-годишният популистки водач беше откаран по неотложност в болница за голям брой рани в гърдите, като полицията бързо арестува мъж на местопроизшествието.

Заподозреният - посочен от словашките медии като 71-годишния Юрай Синтула - се яви в съда в Пезинок, североизточно от столицата, в събота сутринта. Синтула, мним протестиращ против насилието, е упрекнат в преднамерен опит за ликвидиране.

Министърът на опазването на здравето Зузана Долинкова сподели, че Фицо е претърпял два часа интервенция в петък за премахване на мъртва тъкан от голям брой огнестрелни рани, като сподели, че сполучливата интервенция е „ съдействала за позитивна прогноза “. Г-н Долинкова сподели, че състо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР