По време на изслушването на министъра на транспорта и съобщенията

...
По време на изслушването на министъра на транспорта и съобщенията
Коментари Харесай

Състоянието на Български пощи се влошава

По време на чуването на министъра на превоза и известията Христо Алексиев в Народното събрание през днешния ден се разбра, че положението на " Български пощи " се утежнява.

През първата половина на 2022 година едно от най-големите държавни предприятия в България е натрупало загуби в размер на 24 млн. лв.. Три месеца по-късно насъбраните загуби са към този момент 41 млн. лв..

Междувременно пазарният дял на " Български пощи " е намалял от 24% през 2010 година на едвам 6% през 2021 година. Делът на куриерските услуги е по-малъл от 2%.

В Народното събрание депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски насочи обвинявания към министъра на превоза и известията Христо Алексиев.

" Само за трите месеца, за които вие управлявате, виждам 16 милиона по-голяма – т.е. струпване на загуба ", съобщи Георги Свиленски.

" Аз не съм оперативно управление на " Български пощи ", оперативното управление на " Български пощи " е същото, което беше назначено по време на мандата на последното постоянно държавно управление. Аз не съм предприемал никакви смени там ", отговори министърът на превоза и известията.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР