По случай Световния ден на околната среда на 5 юни

...
По случай Световния ден на околната среда на 5 юни
Коментари Харесай

Днес е световният ден на околната среда

По случай Световния ден на околната среда на 5 юни Министерството на околната среда и водите провежда повече от 50 начинания в страната. Това е най-мащабното годишно събитие, отдадено на отбрана на природата.

Инициативата е главен механизъм на Организация на обединените нации за повишение на осведомеността и за поощряване на дейности за запазване на околната среда. Централното събитие ще е на 5 юни в София, когато български компании ще показват своите новаторски решения на ревюто „ Иновации за качество на въздуха “. Предвижда се събитието да се организира в парк-градина „ Централна баня “ в центъра на столицата, в непосредствена непосредственост до постройката на Министерство на околната среда и водите от 14:00 до 17:00 ч.

Тази година Световният ден на околната среда дава опция на всеки да се включи в битката против замърсеността на въздуха по света, прецизират от Министерство на околната среда и водите.

Организаторите приканват в помощ на околната среда да се изключват светлини и електроуреди, които не се използват; да се употребява домакинска техника, която пести пари и щади здравето; да не се изгаря боклук - това непосредствено способства за замърсяването на въздуха; да се употребява публичен превоз, да се пътува споделено, да се кара велосипед или да се върви пеша; да се премине на хибриден или електрически автомобил; да се изключва мотора на автомобила, когато не е в движение; да се компостират органичните хранителни артикули и да се рециклират неорганичните отпадъци; да се употребяват нетоксични бои.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР