Пенсиите, отпуснати до 31 декември 2023 година, ще бъдат увеличени

...
Пенсиите, отпуснати до 31 декември 2023 година, ще бъдат увеличени
Коментари Харесай

Главчев потвърди увеличението на пенсиите

Пенсиите, отпуснати до 31 декември 2023 година, ще бъдат увеличени от първи юли с 11 %. Това увери служебният министър председател Димитър Главчев, който депутатите изслушват на изключително съвещание.

лавчев акцентира, че решението за увеличение на пенсиите е взето от Надзорния съвет на Национален осигурителен институт с 16 гласа:

" Пенсиите ще бъдат увеличени от 1 юли 2024 година с 11%. Вие забелязвате, че единственото, което може да направи министър-председателят, да речем, е да призове участниците в Надзорния съвет да гласоподават за избран % и аз го направих.

Не знам за какво сте го пропуснали. Но това са, отново да кажа, за 10 индивида - останалите шест, които са дали своят вот, са представители на работодателски и на синдикални организации. Там не виждам по какъв метод може да повлияе министър-председателят ".

Депутати от една от парламентарните групи са внесли план на решение, с което да задължат държавното управление да поддържа решението на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт за покачване на пенсиите с 11 %.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР