Един от най-дългоочакваните проекти в #Хасково стартира днес. Това е

...
Един от най-дългоочакваните проекти в #Хасково стартира днес. Това е
Коментари Харесай

Община Хасково стартира проект за подмяна на стари печки с екологични уреди за отопление

Един от най-дългоочакваните планове в #Хасково започва през днешния ден. Това е Проект " Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Хасково ", с помощта на който в града и обитаемоте места ще бъдат сменени остарели отоплителни уреди на твърдо гориво с нови екологични климатици, системи на пелети или термопомпи.
 
" Това е една от най-мащабните стратегии, по които работим. Ще обхванем най-малко 3 440 семейства в Хасково и ще успеем да сменим сегашните остарели отоплителни уреди с нови климатици, камини на пелети или термопомпи ", сподели по време на встъпителната конференция по плана кметът на Община Хасково Станислав Дечев.
 
 Община Хасково започва план за замяна на остарели печки с екологични уреди за отопление Община Хасково започва план за замяна на остарели печки с екологични уреди за отопление Източник: Община Хасково
" Този план е в синхрон с всички наши политики за възстановяване изискванията на #живот в Хасково, в напъните ни да вършим града още по-чист и зелен. Предприехме поредност от ограничения, включително и екологичен зелен #транспорт с електроавтобуси и тролеи. Сега стартираме самодейността за промяна на печките на дърва и въглища с екологични системи. Затова съм уверен, че планът за по-чист въздух ще докара до позитивни промени и спомагателен комфорт в обособените домове и в града като цяло ", разяснява още Станислав Дечев.
 
Проект " Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Хасково " е финансиран от Европейския фонд за районно развиване на Европейския съюз и националния бюджет на Република България, по процедура " За по-чист въздух! " на Програма " Околна среда " 2021-2027 година
 
В рамките на плана ще бъдат инсталирани 9 904 климатици, 19 термопомпи, 199 устройства, употребяващи пелети и 408 стоманени панелни радиатори. Тези данни са на база предварителна социология и разбор, направени особено за плана с мото " Заедно за по-чист въздух ".
 
Всички претенденти ще имат опция да изберат сред уреди на електричество – климатици или термопомпи, и на пелети – камини на пелети със затворена горивна камера, камина на пелети с водна риза и казан на пелети.
 
Основните стадии на кандидатстване по плана са:
Прием на заявления;Извършване на огледи от механически екипи;Демонтиране на отоплителни устройства на дърва и въглища;Доставка, монтаж, въвеждане в употреба и гаранционно обслужване на отоплителни устройства за битово отопление на пелети;Провеждане на инструктаж на крайния адресат на място при доставката, както и писмени указания за употреба и поддръжка на новия отоплителен уред;Гаранционно обслужване в гаранционния период (не по-кратък от 24 месеца) на новия отоплителен уред;Еднократен годишен механически профилактичен обзор на доставения нов отоплителен апарат, след първия отоплителен сезон;Доставка, монтаж, гаранционна поддръжка и застраховка на фотоволтаична системи за лично ползване (потребление върху покривна структура на еднофамилни жилищни здания с оптимално позволена мощ до 4 kW).
 
Проектът обгръща всички обитаеми места в границите на община Хасково. Документи се одобряват във офиса във вътрешния двор на Община Хасково, от южната страна, всеки работен ден от 9,00 до 17,30 часа, както и на [email protected].
 
При подаване на документи по електронен път, те би трябвало да са попълнени, подписани и сканирани във формат pdf. След инспекция за цялост на документите, претендентът получава Идентификационен код на подаденото Заявление по електронен път.
 
Допълнителна информация може да бъде получена на местата за подаване на документи или на телефон:
0878 447 376 всеки работен ден, от 09:00 часа до 17:30 часа. От идната седмица ще бъде открит офис за банкет на документи и в кв. " Орфей ".
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР