Експерти на ООН призоваха всички страни да признаят палестинската държава,

...
Експерти на ООН призоваха всички страни да признаят палестинската държава,
Коментари Харесай

Експерти на ООН призоваха всички страни да признаят Палестина

Експерти на Организация на обединените нации приканиха всички страни да признаят палестинската страна , с цел да се подсигурява мирът в Близкия изток, оповестява " Ройтерс ".

Призивът пристигна по-малко от седмица откакто Палестина, с което провокираха гнева на Израел, който изпада във все по-голяма изолираност след близо осем месеца война в Газа.

Експертите, измежду които и специфичният докладчик на Организация на обединените нации за ситуацията с човешките права в палестинските територии, обявиха, че признаването на палестинска страна е значимо самопризнание за правата на палестинския народ и неговата битка за независимост и самостоятелност.

" Това е авансово изискване за дълготраен мир в Палестина и в целия Близък изток - като се стартира с незабавното оповестяване на помирение в Газа и без спомагателни военни нахлувания в Рафах ", показаха те.
 Испания, Ирландия и Норвегия публично признаха Палестина Обновена
Испания, Ирландия и Норвегия публично признаха Палестина

Решението им е доста достижение за палестинците

" Решението за две страни остава единственият интернационално контрактуван път към мир и сигурност както за Палестина, по този начин и за Израел и излаз от поредицата цикли на принуждение и възмущение ".

Испания, Ирландия и Норвегия обявиха, че с признаването на палестинската страна се стремят да ускорят напъните за преустановяване на огъня във войната на Израел с " Хамас " в Газа.

Трите страни се надяват тяхното решение да насърчи и други страни от Европейския съюз да последват образеца им. По-късно за признание на палестинска страна.

дейностите за признание на Палестина и твърди, че те поддържат " Хамас " - войнстващата формация, направила смъртоносната офанзива против Израел на 7 октомври, която провокира израелската атака в линията Газа.

Конфликтът аргументи гибелта на над 36 000 палестинци. Израел твърди, че при офанзивата - най-тежката в неговата 75-годишна история, са били убити 1200 души, а над 250 са взети за заложници.
 Словенското държавно управление призна палестинската страна
Словенското държавно управление призна палестинската страна

Предстои парламентарен вот
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР