В четвъртък, 23 май, над много райони от страната ще

...
В четвъртък, 23 май, над много райони от страната ще
Коментари Харесай

През следващите дни температурите малко ще се повишат

В четвъртък, 23 май, над доста региони от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Ще има нараснала възможност, най-висока в Централна България, за интензивни феномени и местни обилни количества. Вятърът краткотрайно ще се ориентира от северозапад, температурите още малко ще се намалят и преобладаващите оптимални - ще бъдат сред 20 и 25 градуса, се споделя в седмичната прогноза за времето у нас от 23 до 28 май на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Седмичната прогноза е готова от дежурния синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева.

В петък, 24 май , ще доминира слънчево време, само че след обяд още веднъж ще се развива купеста, над планинските региони в западната половина от страната и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали временен дъжд и ще прегърми. Сутринта ще е по-хладно, само че денем ще стартира стопляне на времето.

През почивните дни вероятността за превалявания в по-голямата част от страната краткотрайно понижава, само че след обяд в планинските региони в Югозападна България ще превали временен дъжд. Вятърът ще бъде от изток. Дневните температури в събота, 25 май, ще се покачат още малко и оптималните - ще са сред 24 и 29 градуса.

Към края на деня в неделя, 26 май , и при започване на идната седмица, въздушната маса още веднъж ще се лабилизира. Главно в следобедните часове в понеделник, 27 май, и във вторник, 28 май, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, и на повече места в западната половина от страната ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 21 и 26 градуса.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР