Бившият дом на Елвис Пресли ще бъде продаден на търг

...
Бившият дом на Елвис Пресли ще бъде продаден на търг
Коментари Харесай

Внучката на Елвис Пресли се бори срещу продажбата на имението Грейсленд

Бившият дом на Елвис Пресли ще бъде продаден на търг в четвъртък, само че неговата внучка се пробва да спре утвърдената от съда продажба на имението Грейсленд.

Актрисата и модел Райли Киоу - внучката на Елвис, която стана новият притежател на Грейсленд, когато майка ѝ Лиса Мари Пресли умря на 54-годишна възраст през януари 2023 година - твърди в правосъден иск, че идната продажба е " машинация ".

Elvis Presley’s iconic Graceland to be auctioned amid foreclosure, granddaughter Riley Keough ‘traumatized’
— New York Post (@nypost)
Делото е обвързвано с контракт за настойничество от 2018 година, който Лиса Мари Пресли - хипотетично е подписала, осигурявайки заем от 3,8 млн. $ от Naussany Investments and Private Lending LLC в Мисури.

Компанията твърди, че Грейсланд е употребен като поръчителство по заема, който в никакъв случай не е бил изплатен.

Но в нови правосъдни документи Киоу се бори против продажбата на комплекса в Мемфис, Тенеси, като твърди, че майка ѝ в никакъв случай не е подписвала нищо и в никакъв случай не е заемала пари.

В изказване до NBC News Elvis Presley Enterprises - организацията, която ръководи Грейсленд и активите на Elvis Presley Trust - допуска, че оповестената продажба е скица.

Elvis Presley’s granddaughter Riley Keough fights Graceland auction
— NME (@NME)
В него се споделя: " Elvis Presley Enterprises може да удостовери, че тези изказвания са лъжливи. Няма продажба на парцели, които да бъдат отчуждени. Казано по-просто, подаденият срещуположен иск е за да се спре измамата ".

В исковата молба, подадена на 15 май в канцеларския съд на окръг Шелби, се твърди, че заемът в никакъв случай не е съществувал, Лиса Мари Пресли в никакъв случай не е полагала подписа си под него, кредиторът - посочен в общественото уведомление за продажба като Naussany Investments and Private Lending LLC - не съществува, а нотариусът на заема в никакъв случай не го е заверявал.

Съобщава се, че Райли Киоу е съумяла да получи краткотрайна ограничаваща заповед против каквато и да е продажба, преди съдът да се произнесе по молбата ѝ за правосъдна възбрана.

Elvis Presley’s granddaughter fights sale of historic Graceland home
— The Independent (@Independent)
Според правосъдните документи чуването по желае на Киоу е планувано за сряда. В продължение на години обширното имение Грейсленд е дестинация за тези, които отдават респект на Елвис.

Той купува имението Грейсленд през 1957 година и живее там до гибелта си през 1977 година

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР