По-скъпо кафе пият в Гърция от началото на годината. Цената

...
По-скъпо кафе пият в Гърция от началото на годината. Цената
Коментари Харесай

В Гърция вече пият по-скъпо кафе от началото на годината

По-скъпо кафе пият в Гърция от началото на годината. Цената се увеличи заради такса върху ПВЦ опаковките, а и поради високите цени на кафето на интернационалния пазар. Въпреки това гърци и туристи превзеха заведенията на брега на морето.

Всички типове кафе нарастнаха от през вчерашния ден. Причината е прелюдия екологичен налог върху пластмасовите произведения - чаши, капачки и сламки. Средното повишаване е към 10 евроцента, само че цената скочи още и заради високите цени на кафето, както и скъпия ток, обосновават новите цени притежателите на кафенета.

Кафето в пластмасова чаша с еднократен похлупак е с 10 евроцента по-скъпо. Едно от най-търсените типове кафе " фредо еспресо " от 3,20 евро към този момент е 3,60 евро.

Гръцкото министерство на околната среда цели с този налог " да понижи възходящата наклонност в използването на пластмасови артикули за еднократна приложимост ".

Консумацията на кафе в Гърция надвишава 42 тона годишно.

Гърците са недоволни освен от нарасналата цена на кафето, само че и от високите цени на стоките от първа нужда. От опозицията оповестяват за спекулиране с цените, на което държавното управление е единствено " наблюдаващ ".

Слънчевото и съвсем пролетно време през днешния ден притегли на разходка по брега на морето гърците, които макар високите цени на кафето изпълниха заведенията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР