По покана на държавния глава Румен Радев на 30 септември

...
По покана на държавния глава Румен Радев на 30 септември
Коментари Харесай

Президентът на Азербайджан пристига на официално посещение у нас

По покана на президента Румен Радев на 30 септември и 1 октомври президентът на Република Азербайджан Илхам Алиев ще бъде на публично посещаване в България. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

По време на срещата си в София двамата държавни глави ще създадат обзор на стратегическото партньорство сред България и Азербайджан и се чака да обсъдят развиването на съдействието в региона на енергетиката, стопанската система, сигурността, туризма, науката, образованието и културата.

На 30 септември, петък, пред храм-паметника „ Св. Александър Невски “ президентът Илхам Алиев ще бъде посрещнат от президента Румен Радев с публична гала, по време на която националният химн на Република България ще бъде съпроводен от 21 топовни артилерийски салюта в чест на азербайджанския президент. Илхам Алиев ще постави венец пред Паметника на Незнайния боец.

От 11.30 часа на „ Дондуков “ 2 двамата президенти ще проведат среща на „ четири очи “, след което ще се състоят пленарните диалози сред формалните делегации на България и Азербайджан.

В 12.50 часа в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 Румен Радев и Илхам Алиев ще дадат взаимни изказвания за медиите.

На 1 октомври, събота, от 11.00 часа президентът Илхам Алиев ще вземе присъединяване в церемонията по въвеждане в комерсиална употреба на междусистемната газова връзка Гърция-България. Събитието ще се организира в зала 3 на Националния замък на културата.

В рамките на формалното си посещаване в страната президентът Илхам Алиев ще организира среща и с министър-председателя Гълъб Донев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР