По обвинителен акт на прокуратурата е осъден на първа инстанция

...
По обвинителен акт на прокуратурата е осъден на първа инстанция
Коментари Харесай

Осъдиха непълнолетен за палеж на обекти за близо 80 000 лв. в Пловдив

По обвинителен акт на прокуратурата е наказан на първа инстанция 17-годишен юноша за палежи в Пловдив, оповестиха от обвиняването.

Той е приет за отговорен за това, че на 21 февруари, на ул. „ Вратцата “, като малолетен е запалил имущество със забележителна стойност - железна каравана с дървена обшивка на стойност 30 000 лв., представляваща заведение за публично хранене.

Пожарът се е разпрострял и върху други парцели - бръснаро-фризьорски салон и вендинг автомат. От действието са последвали обилни вреди на стойност 79 620 лв..  

Съдът му е наложил наказване от 2 години отнемане от независимост с изпитателен период от 3 години. Делото се прегледа по реда на съкратеното правосъдно разследване.

Подсъдимият е признал напълно обстоятелствата и събитията, изложени в обвинителния акт. Присъдата предстои на обжалване в 15-дневен период пред Апелативен съд-Пловдив.

Припомняме, че през февруари той и двама негови другари  употребили алкохол  в дома на единия от тях. Когато цигарите им свършили, те отишли да си купят нови от денонощен магазин в кв „ Изгрев “. След това тръгнали да се разхождат по ул. „ Вратцата “.

По пътя хвърляли горящи хартии в контейнери и кошове за боклук, с цел да ги възпламенят. Когато стигнали до металната каравана - бистро, обвиненият запалил парче от кашон, което намерил на пътя, и го хвърлил в заведението.

Бистрото било с дървена обшивка, не работело и електричеството било спряно. Огънят бързо обхванал дървената обшивка и оборудването - маси, пейки, хладилни витрини, климатици, тв приемници и други и се пренесъл в прилежащия бръснарски салон и близкия вендинг автомат.

От очевидци бил подаден сигнал в полицията и пожарът бил сподавен. През това време той и двамата му приятели продължавали да се движат по близки улици и да палят контейнери за боклук. До един от тях те били открити от уноформените..
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР