Честит празник! От незапомнени времена Пловдив е люлка на култури.

...
Честит празник! От незапомнени времена Пловдив е люлка на култури.
Коментари Харесай

Костадин Димитров: Пловдив е люлка на култури

Честит празник! От незапомнени времена Пловдив е люлка на култури. Преди 10 години стана първата Европейска столица на културата на България. Наследници сме на скъпи съкровища. Съвременници сме на огромни учени и създатели.Това сподели кметът на Пловдив Костадин Димитров при започване на шествието за днешния 24 май.Днес желая да благодаря на тях и на всички, които с труда и вдъхновението си всеки ден способстват за това културата ни да става по-богата. Светлината да надвива над мрака. Просвещението – над неразбирането. Развитието – над застоя – продържи градоначалникът.На всеки преподавател, на всеки възпитаник, на всеки създател и академик, на всички, които носят пламъка на будния, търсещ разум, благодаря! – сподели още Костадин Димитров.Шествието потегли от площад „ 11 май “ пред Хуманитарната гимназия „ Св. Св. Кирил и Методий “, мина през Главната улица и приключи на площад „ Централен “.То беше предвождано от мажоретен състав при СУ „ Св. Св. Кирил и Методий “, а пред стълбите на Каменица в него се включиха дребните гвардейци от ДГ „ Мая “ и събраха аплодисментите на пловдивчани.
В шествието се включиха кметът Костадин Димитров, регионалният шеф Илия Зюмбилев, Пловдивският митрополит Николай, началникът на РУО Пловдив Иванка Киркова…

„ Не може да се сложи в рестриктивните мерки на някакви рамки епохалното и велико дело на светите равноапостолни братя. Дело, което минава границите на вековете. От 1851 година се чества този празник и всякога той свети по-светло, подарява с по-голяма мощ, в него изгрява велика вяра “, сподели път пловдивският митрополит Николай.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР