По-малко хора са влезли в Източна Германия по миграционния канал

...
По-малко хора са влезли в Източна Германия по миграционния канал
Коментари Харесай

Мигрантите от Беларус намаляват

По-малко хора са влезнали в Източна Германия по миграционния канал през Беларус и Полша през ноември, заяви Българска телеграфна агенция в петък, като се базира на немската осведомителна организация ДПА.

Федералната полицейска дирекция в Пирна, който се намира покрай Дрезден, в източната част на страната и покрай полската граница, заяви, че е записала 1099 противозаконни влизания от Беларус за този месец, което е по-малко спрямо 1794-те за същия интервал на октомври.

Според полицейската дирекция, макар че броят е по-малък, той към момента остава висок. Границата сред Полша и провинция Саксония, чиято столица е Дрезден, е била главен фокус на задържането на незаконни мигранти.

Полицията отбелязва, че главната страна на генезис на мигрантите остава Ирак. Оттам са повече от две трети от арестуваните мигранти. Други страни на генезис са Сирия, Иран, Йемен, Турция и Афганистан.

Полската гранична защита заяви за 58 опита за незаконно прекосяване на границата за последните 24 часа.
За предишния месец граничната защита е записала 8900 опита. Броят им е доста по-малък спрямо октомври, когато са били регистрирани 17 500 опита.

Като предложи лишаване на някои права на искащите леговище и удължение на процедурите за култивиране на молбите на мигрантите, Еврокомисията в сряда съобщи, че. Еврокомисарят за вътрешните работи Илва Йохансон сподели, че полетите, докарващи мигранти в Минск, са на практика прекъснати и е почнало връщане, главно на иракски жители.

Европейски Съюз упреква водача на Беларус Александър Лукашенко, че съзнателно докарва със самолети в Минск хора от спешни райони и ги изтласква към границата с Европейски Съюз. През последните седмици Полша, Литва и Латвия стегнаха контрола по границите си с Беларус, тъй че по-малко мигранти съумяват да преминат.

Полската полиция заяви в петък, че е полски жител е задържан по съмнение за трафик на хора, откакто е било открито, че в колата му пътуват четирима иракчани и трима сирийци. Задържан е и беларуски жител, който е пътувал с мигрант от Ирак.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР