Съвместни екипи на Пътна полиция“ от Силистра и Кълъраш ще

...
Съвместни екипи на Пътна полиция“ от Силистра и Кълъраш ще
Коментари Харесай

Смесени българо-румънски екипи отново ще контролират движението край Силистра

Съвместни екипи на „ Пътна полиция “ от Силистра и Кълъраш ще подкрепят и контролират трафика по време на Великденските празници и Деня на труда, оповестиха от полицията.

Мярката се вкарва поради очакващото се усилване на придвижването на румънски коли към българските курорти и директно преминаващите към Гърция.

На извършени работни срещи сред представители на управленията на „ Пътна полиция “ от двете страни е несъмнено като належащо взаимната активност да бъде осъществена в дните 30 април, 1 май и 6 май по главните пътни посоки в пограничните региони на всички гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на границата с Румъния.

Контролът, реализиран от взаимните патрули, ще бъде ориентиран към водачи с държание, представляващо заплаха за останалите участници в придвижването, обвързвано с неправилни маневри - изпреварване, нахлуване в лентата за насрещно придвижване, лишаване на преимущество и други.
 ОД на МВР-Силистра
Дейността им ще бъде предпочитано съсредоточена към места, характеризиращи се с незадоволителна пропускателна дарба на придвижването и сектори с предпоставки за пораждане на проблематични обстановки на пътното платно с оглед подкрепяне на придвижването и недопускане образуването на колони.

Призовават се водачите да карат с нараснало внимание, да не подхващат рискови маневри и да се движат със съобразена скорост.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР