По инициатива на държавния главаМексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор

...
По инициатива на държавния главаМексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор
Коментари Харесай

„Черни“ и „червени“ точки за журналистите в Мексико

По самодейност на президента
Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор (АМЛО) вкара от сряда нова традиция в връзките си с медиите в страната, по време на постоянната си седмична конференция, съобщи Агенция Франс Прес. След като употребява мотива за първи път на 30 юни, на 7 юли президентът разгласи, че ще употребява рутинните си брифинги, с цел да разкрива истината за “фалшивите новини”, които се популяризират против него.

“В наши дни, във времената на нео-либералната политика, лъжите в медиите се трансфораха в константа и към този момент не съществува правото на отговор. Днес, в противен случай, има отговор”, предизвести АМЛО.

Първата му цел се оказа мексиканският ежедневник “Ел Универсал”, който упорства, че държавното управление подслушва незаконно публицисти. “Всичко това е неистина и този вестник е част от журналистическата мафия.

Затова към този момент всяка седмица ще вършим “кой-кой-е” в лъжите от седмицата”, съобщи Обрадор. Обявеното решение срещна още в първите си часове съществени рецензии от страна на испаноезичните медии по целия свят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР