Страшна схема се разиграва в Сърбия, а потърпевши се оказаха

...
Страшна схема се разиграва в Сърбия, а потърпевши се оказаха
Коментари Харесай

Хиляди българи реват от голяма измама в Сърбия

Страшна скица се разиграва в Сърбия, а пострадали се оказаха доста нашенци.

Сърби въртят спекулация около концерта на немската метъл група " Рамщайн ", а измежду потърпевшите има и доста българи.

Дни преди двата концерта на Тил Линдеман и компания в столицата Белград, нашенци всеобщо се оплакват онлайн, че резервациите им са били анулирани. А по-късно са им желали колосални цени, с цел да има къде да спят, написа " Стандарт ".

Схемата е следната - даже и да си резервирал място за нощувка с стартирането на билетите за концерта, не е обезпечено, че ще има къде да спиш.

Тъй като в случай че анулират резервацията без причина, подлежат на наказания, търговците в Booking изпращат известие на потребителите, което гласи, че е имало повтаряне на резервация. Те молят хората да анулират резервациите си сами, като по този метод няма да бъдат глобени от платформата.

А сега нощувките в Белград вървят от 1000 лв. на вечер за въпросните дати.

Един от потърпевшите споделя, че също е получил известие с молба да си анулира резервацията. Той обаче отказал и попитал дали може да доплати нещо, с цел да я резервира.

Като всеки естествен човек, в главата му била мисълта, че това ще му коства 100, най-много 200 лв. от горната страна. Но не. Търговецът изискал $600. А откакто резервиралият отказал да я анулира, наемодателят самичък я анулирал.

Има десетки сходни недоволства в мрежата. А под тях е цялостно с мнения на хора, които се жалват от същата скица. А тя се ползва не самов Booking, само че и в Airbnb.

" Здравейте група, прибягвам към обезверени способи, по тази причина се обръщам и към вас. С още 6 девойки пътуваме за концерта на Рамщайн в Белград на 24.05. В последния миг резервацията ни в Airbnb беше анулирана от хоста с неуместно пояснение, от дълго време всичко в Белград е резервирано.

Оказа се всеобща процедура за печелене на повече пари. Останали са единствено стаи на скандални цени (говоря за порядъка сред 7000 и 22 000лв!!).

Ако имате контакт, на човек, който отдава апартамент чартърен, хостел или нещо, което не е оповестено в Booking, Airbnb или другите известни платформи, сме отворени за оферти. Положението е възмутително, само че ще помоля да се въздържим от непотребни мнения, които няма да са от помощ! ", написа един консуматор в група във Фейсбук.

А един от отговорите гласи:

" На мен пък при платена и доказана резервация ми желаеха доплащане, тъй като си били калкулирали цената. Посъветваха ме да пиша на booking, с цел да ми покрият вероятно разликата, в случай че няма регламентирана алтернатива за такова повишение. "

Този консуматор споделя, че са му поискали 30% върху цената, която към този момент е платил.

Други консуматори споделят, че сходна процедура има освен в Сърбия. Такъв номер е скроен на нашенци преди конецерт на Металика в Копенхаген. Други пък споделят, че и у нас има сходна скица тъкмо преди Hills of Rock, като и в Пловдив всеобщо се анулират резервации.

Много от ощетените са безапелационни - ще спят на палатки, в паркове и градинки, само че на сърбите " повече няма да им стъпят ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР