Мъжът, който през 2022 г. нападна с чук Пол Пелоси,

...
Мъжът, който през 2022 г. нападна с чук Пол Пелоси,
Коментари Харесай

30 г. затвор за мъжа, нападнал съпруга на Нанси Пелоси

Мъжът, който през 2022 година атакува с чук Пол Пелоси, брачен партньор на някогашния ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси, беше наказан на 30 години затвор, оповестиха федералните прокурори. 44-годишният Дейвид Депайп нахлу в дома на Пелоси в Сан Франциско на 28 октомври 2022 година и атакува брачната половинка му Нанси Пелоси в политически стимулирано нахлуване, съгласно прокурорите.

Де Пайп сподели в показанията си на процеса, че желанието му е било да вземе Пелоси за пленник. Съдебните заседатели го признаха за отговорен през ноември в опит за похищение на федерален чиновник и нахлуване над член на фамилията му, съобщи Ройтерс.

Прокурорите желаеха от областен арбитър във федералния съд в Сан Франциско да осъди канадския жител, живеещ нелегално в Съединени американски щати, на до 40 години затвор. Той към момента е изправен и пред обособени обвинявания за кражба с щурм и нахлуване, в това число опит за ликвидиране на Пелоси, за което може да бъде наказан на 13 години до пожизнен затвор, само че не се призна за отговорен.

Пол Пелоси, който е на 82 година, получи фрактура на черепа и други пострадвания при офанзивата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР