По действащия закон за устройство на територията незаконно построената част

...
По действащия закон за устройство на територията незаконно построената част
Коментари Харесай

Арх. Калинов: Незаконно построеното на магистрала Хемус би следвало да се разруши |

По настоящия закон за устройство на територията нелегално издигнатата част от автомагистрала " Хемус " би трябвало да се унищожи. Но обстановката е изключителна и ще би трябвало да се вземат изключителни, ексцентрични решения. 

Това съобщи шефът на ДНСК проектант Влади Калинов по Българска национална телевизия, като разяснява изнесената през вчерашния ден информация, че на автомагистрала Хемус се строят нелегално. 

Направихме инспекция по искане на министъра, на градежа на цялата Автомагистрала " Хемус ", на всички сектори. За първи, втори и трети сектор установихме, че има съществуване на устройствени проекти, отчуждаване на терени, позволения за градеж, капиталови планове и строителни бумаги. Четвърти, пети и шести лот имат подробни устройствени проекти, не на всички места са завършили процедури по отчуждаване, няма утвърдени капиталови планове, позволения за градеж и все пак, на място са открити строително-монтажни работи, които се нуждаят от позволения за градеж. Описали сме в огромни детайлности къде, какво, по какъв начин и за какво, изясни Калинов. 

Говорим за огромни средства, вложени там, които са напълно държавни, добави той. 

Има два съществени контракта за застраховане на автомагистралата - те са подписани сред АПИ и " Автомагистрали " АД, като и двете са държавни. Има контракти с подизпълнители на съответни уреди - мостове да вземем за пример. Има и контракти с 10-15 други компании за доставка на материали и наем на техника, огромните пари са заложени по тези контракти, изясни още арх. Калинов.

По думите му фиктивен реализатор би трябвало да са " Автомагистрали ", само че досега не е установено кой е главният строител.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР