Плюсовете на 3D принтирането отдавна се изтъкват от различни индустрии,

...
Плюсовете на 3D принтирането отдавна се изтъкват от различни индустрии,
Коментари Харесай

General Motors ще принтира 3D части за електрически автомобили




Плюсовете на 3D принтирането от дълго време се акцентират от разнообразни промишлености, тъй че беше само въпрос на време, преди и производството на електрически коли да бъде обиден. General Motors разгласи, че дружно със софтуерната компания Autodesk Inc основава леки 3D елементи, които ще оказват помощ да извърши амбициозния си проект да добави 20 нови електически акумулатори и такива с горивни клети в своето световно произвеждане до 2023.

Принтирането на леки елементи може би е белег за огромна смяна в промишлеността за електрически транспортни средства и знак за тяхното всеобщо разпространяване в близко бъдеще. По-леките коли в действителност значи по-голяма горивна успеваемост. Например, двете компании са основали 3D принтирана скоба за седалка от неръждаема стомана. Обикновено за нея се употребяват осем съставни елементи от няколко обособени доставчика. Принтираната версия обаче е освен цяла, само че е 40% по-лека и 20% по-здрава.

Прочетете още: Швеция започва план за пътища, зареждащи електрически автомобили

General Motors, сходно на своите съперници като Ford, General Electrics и други, от години използваше 3D принтиране, с цел да сътвори прототипи. Очевидно едвам в този момент технологията към този момент може да се употребява в действителност. Според компанията тези 3D елементи могат да навлязат в моторни спортове за към година, а единствено до пет години към този момент да се създават десетки хиляди.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР