Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху осъди действията на прокурора за военни

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху осъди действията на прокурора за военни
Коментари Харесай

Байдън и Нетаняху отхвърлиха обвиненията на прокурора в Хага: Няма равнопоставеност между Израел и Хамас

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху осъди дейностите на прокурора за военни закононарушения, който изиска ареста му, като " срам " и офанзива против израелските военни и цялостен Израел. Това се случи, откакто основният прокурор на МНС Карим Хан съобщи, че желае заповеди за арест на израелски водачи, в това число на министър-председателя Бенямин Нетаняху, и на трима водачи на Хамас: Йехия Синвар, Мохамед Дейф и Исмаил Хания. Състав от съдии по досъдебното произвеждане ще дефинира дали доказателствата са в поддръжка на това искане.
Отхвърлям с омерзение сравнението на прокурора в Хага сред либерален Израел и всеобщите убийци от Хамас.
Бенямин Нетаняху - министър-председател на Израел

Хамас изиска настояването за издаване на заповеди за арест на нейните водачи да бъде анулирано. На собствен ред Франция се отдели от западните си съдружници, измежду които, Обединеното кралство и Италия, с цел да изрази поддръжката си за МНС. Президентът на Съединените щати Джо Байдън назова правната стъпка " възмутителна ", а държавният секретар Антъни Блинкен съобщи, че тя може да заплаши договарянията за съглашението за преустановяване на огъня.
Отхвърляме настояването на Международния углавен съд за заповеди за арест против Израел. Каквото и да загатват, няма равнопоставеност сред Израел и Хамас. Ясно е, че би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да осигурим отбрана на цивилните. Но дано бъда явен. Противно на обвиняванията против Израел, отправени от Международния съд, това, което се случва, не е геноцид.
Джо Байдън - президент на Съединени американски щати

Междувременно стана ясно, че повече от 900 000 души, или към 40 % от популацията на Газа, са били разселени през последните две седмици. Това заяви Организация на обединените нации. Причината са продължаващите бомбардировки в анклава. На собствен ред Вашингтон съобщи, че са доставили 570 метрични тона филантропична помощ откогато са отворили плаващия пристан в северната част.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР