Пламен Асенов, специално за Faktor.bgПокрай почивните дни ми се натрупаха

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgПокрай почивните дни ми се натрупаха
Коментари Харесай

De Profundis: Некои съображения относно некои другари и други политически животни

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

Покрай почивните дни ми се натрупаха некои съображения по отношение на всякакви приятели, които би трябвало да ви споделя, жители, че да тръгнат нещата в тази страна по-читаво.
Първо да вземем държанието на другаря Румен Радев, човек, дорасъл от български НАТО-вски военачалник до български НАТО-вски президент, без да носи и грам НАТО в себе си, единствено посредством

чиста и свята любов към Русия

То бива, бива меритокрация по социалистически, обаче специфичният напредък на това „ наше момче “ ми идва допълнително. Да не би всяка утрин да пие той по малко от оня, специфичния кемтрейлс, дето не го дават на всеки безделник от народа? Или просто всички момчета по света, подбрани особено от другаря Решетников за една или друга задача, са си такива оправни? Дето викаше един починал другар - и в кенефа да го заключиш, отново ще откри с какво да се нахрани.
Да, възходът на Радев, два пъти избиран от „ народа “, макар демонстрираната от него цялостна липса на действителни политически качества, е повече от непристоен. Както биха споделили някои естонци в Пловдив - ние, естонците, такава нелепост не бихме позволили. От друга страна обаче, българският народ очевидно си харесва сходни типажи и постоянно си гласоподава за тях, с цел да го водят като стадо. А българската политическа класа е толкоз към този момент некадърна и оскотяла, че не може да му се опълчи дейно.
Та това, което виждам в последно време, е, че на другаря Румен Радев като политик всички в политиката му пречат.
Доскоро му пречеха главно Бойко Борисов и ГЕРБ. Макар че когато те сътвориха едно в действителност огромно злочинство за България, като заплатиха и ускорено осъществиха газовата тръба от Турция за Сърбия, вместо от Гърция за България, президентът не гъкна против тях. И дума не обели на контра, одобри го невъзмутимо и дори евентуално с вътрешна наслада, като госпожица - неизбежната разлъка с девичите дни.
Обаче другояче Борисов и ГЕРБ му бяха съществени врагове - до такава степен, че предходната година тук на три пъти бяха неодобрени резултатите от постоянните избори, единствено и единствено президентът да предотврати ГЕРБ да се върне във властта, а вместо това - той да настани управническа „ гарнитура “ по собствен усет. Може би и аромат, знам ли ги такива по какъв начин се надушват.
Сега обаче, единствено месеци по-късно, Радев отново е в бездънен спор - този път с момчетата от личната му „ гарнитура “, които ръководят. Тези младежи май най-сетне повярваха на очите си и схванаха, че

до каквото се допре Радев, излиза чурук,

по тази причина започнаха да се еманципират от него. А той, като усети накъде върви работата, удари го кестерме през политическото просо и им размаха непосредствено пръст - зер, шарлатани били, които се възползват от обстановката.
Греховете им? Те не дали отговор на упованията на българските жители. Предизвикали първо мирната съветска военна интервенция в Украйна, а след това създали всичко допустимо великото съветско оръжие да претърпи срамни загуби, като дали на Киев изобилна филантропична помощ и съвсем вкарали България в спора на страната на по-слабия. А в този момент дори и военно-техническа помощ се силят да оказват.
Ми че то по този начин в случай че всяка страна вземе по своя самодейност да оказва помощ на Украйна, кой ще оказва помощ на Русия? Срамота, шарлатани и войнолюбци, не желаят мир, не чуват задъханото заради украинските зверства в Украйна хриптене на другарите от Кремъл, които тъкмо в този миг, когато няма с какво да се похвалят на 9 май, имат най-голяма потребност от българската европейска и НАТО-вска солидарност…..
Аз най-малко по този начин го разбрах.

Но на другаря Радев заяждането с Кирил Петков, Асен Василев и останалите младежи, не му стигна. Той взе, че се заяде директно и с другарката Корнелия Нинова, като я упрекна в лицемерие по тематиката за българските оръжия, които, по този начин или другояче, пътуват към Украйна.
Тя, Нинова, била знаела за това, само че си била мълчала. Ама тя пък твърди, че не била знаела, тъй като в действителност нямало нищо такова - самият президент обаче в действителност бил знаел какво се случва, тъй като лицензите за продажби на оръжие, които се извършват в този момент, са дадени още от служебното държавно управление на Стефан Янев.
И също така тя, Нинова, била знаела, че той, Румен Радев, бил основал Политическа партия, единствено с цел да разбие Българска социалистическа партия.
Е, тези двамата да се оправят между тях, аз не мога да се меся в техния фамилен скандал. Мога единствено да припомня, че другарят Радев изначално би трябвало ръка да целува на другарката Нинова, която му бабува пред военачалник Решетников, а не да я кичи с неизречени неприятни имена, които обаче се подразбират. Така не се прави даже с неприятните вещици в хубавите приказки.

От казаното е ясно, че

казусът на Радев е неговият безумен копнеж за власт - по тази причина и всеки, който я упражнява, му е зложелател

Човекът просто желае да командори и не трае отпред на практическото ръководство да бъде различен. Дори ми се коства, че в случай че по някакъв метод алтер егото му - Стефан Янев, се докопа до министър председател на постоянно държавно управление, Радев и с него ще се смрази. За служебното го трае, тъй като е за малко, само че в случай че е редовно…..
Така или другояче, на фона на всички тези нови фронтове, които си отвори в политиката, имам съвет към другаря Румен Радев - да млъкне. Поне за малко да млъкне, в случай че желае да си изкара мандата, без да бъде изритан позорно от поста.
А би трябвало да бъде изритан позорно, както прикани Оги Минчев, тъй като с постоянно изразяваните си антибългарски всъщност позиции, позори…..не, не себе си или президентската институция, а цялата страна.
Прав е Асен Василев и думите му за президентския срам, подкрепени от Петков, Събев и някои други, са добра първа стъпка за цялостна равноправност на тези момчета от Румен Радев. Те имат късмет най-сетне да застанат от вярната страна на смяната - би трябвало единствено първата им стъпка да бъде последвана от

бързи крачки

За задачата би трябвало да бъдат изритани от ръководството всякакви министри, които са от кохортата на Радев. С Бойко Рашков е елементарно, доколкото има добър мотив за оставката му - правосъдното решение, съгласно което акцията на Министерство на вътрешните работи за арест на Борисов и Ко е толкоз неспособно извършена, че това не може да не бъде прието обществено. Ако аз бях на мястото на Рашков, до момента и самичък щях да си подам оставката, само че, както знаем, хора като него не изпадат в чак такива морални напъни.

Външният министър Теодора Генчовска също би трябвало да си тръгне незабавно. Тя се държи тъкмо като дългата ръка на президента в кабинета и дано Има Такъв Народ не си вършат илюзии, че е техен човек - тъй че да си я отдръпват и да я заменят с различен, по-читав министър. Ако имат подобен на разположение. Ако не - и мен да назначат, по-добре ще се оправя от Генчовска.

Военният министър Заков също е странна птица. До през вчерашния ден той повтаряше като папагал тезите на Радев за българската политика по отношение на Украйна, само че в едно изявление в този момент даде тип, че обръща палачинката и, най-малко в персонален проект, е най-горещ последовател на военна помощ за Украйна. Не съм сигурен - само че да забележим. Може да му се даде малко време.
Сигурно има и други министри, които би трябвало да бъдат разчистени поради топлите им връзки с президента Радев, само че

индивидът, който наложително би трябвало да се махне, се назовава Корнелия Нинова

Разберете, бе, момчета - не може с комунистите човек да става съдружник в ръководството, който и когато го направи, след това постоянно се хапе начело и откъм гърба. Няма да ви връщам чак към така наречения Отечествен фронт и ориста на участниците в него. Стига единствено да се сетим за ориста на Национална движение „Симеон Втори", партията, която танцува няколко лета и се спомина поради отровната прегръдка с комунистите. Или да си напомним по какъв начин, след няколко очевидни и секрети ръководства с комунистите, Движение за права и свободи спря да бъде решителен фактор в действителния български политически живот и контактът с Движението гневно се отхвърля като алтернатива даже от самата Българска социалистическа партия.

Да, който желае праволинейност в политиката, не може да сътрудничи с безпринципни политици като Нинова и алените барони, чиито конци се дърпат от „ някогашните “ рицари на заплаща и кинжала, плюс съветското посолство в София. Който желае да стои на позициите на истината и справедливостта, да се бори с корупцията, да развива евро-атлантическата интеграция на страната, да следва правилата на свободата и демокрацията, не може да влиза в колаборация с комунисти, без значение по какъв начин те се назовават сега и какъв брой нужни са гласовете им за съществуването на самото ръководство.
Това е тъкмо същото, като да тръгнеш да правиш бизнес с Русия и да смяташ, че руснаците няма да те излъгват, употребяват или изнудват. Или е като да сключиш контракт с Дявола и да се надяваш той в действителност да извърши своята част от договорката.
Стига доверчивост, де! Да затворим детската градина и към този момент да работим като зрели политици, а?
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР