Пилотното издание на новия руски независим вестник, иницииран от живеещи

...
Пилотното издание на новия руски независим вестник, иницииран от живеещи
Коментари Харесай

Първият брой на новия независим руски вестник Новая Газета. Европа се появи по будките в Латвия

Пилотното издание на новия съветски самостоятелен вестник, иницииран от живеещи в заточение публицисти от опозиционния вестник " Новая газета ", се появи по будките в Латвия, съобщи Франс прес.

Новото издание се назовава " Новая газета. Европа " и е създавано от свободни съветски публицисти, които се озоваха в насилствена емиграция. Това е тяхната самостоятелна позиция за събитията от войната в Украйна и за развиването на обстановката в Русия, споделя издателската къща " Ригас Вилни ", която е втората най-голяма пресгрупа в Латвия. Тя е ръководена от Кирил Мартинов, някогашен заместител на нобеловия лауреат за мир Дмитрий Муратов, който беше и основен редактор на " Новая газета ". През март Муратов разгласи, че прекратява онлайн изявленията и хартиения формат на изданието в Русия до края на интервенцията в Украйна.

" Когато съветската агитация ще бъде публикувана на 9 май, " Новая газета " ще бъде също в будките като знак, че те (руските управляващи - бел.ред.) не съумяха да ни накарат да спрем работа ", съобщи Мартинов. Той изрази вяра, че екземплярите от изданието ще мога да стигнат и до Русия, даже и незаконно.

Новият вестник ще излиза в две версии - на съветски и латвийски, като всяка една ще има по 28 страници. Той ще се продава за 1,29 евро.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР