Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън изрази загриженост относно препълнените трибуни

...
Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън изрази загриженост относно препълнените трибуни
Коментари Харесай

Хамилтън за множеството фенове на F1 по трибуните: Притеснявам се

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън изрази угриженост по отношение на препълнените трибуни на надпреварите от Формула 1 на фона на пандемията от ковид.

" Аз съм по-предпазлив и бих го направил постепенно, а не незабавно с цялостна газ ", съобщи седемкратният международен първенец.

На Голямата премия на Австрия в неделя се чакат 60 хиляди почитатели и общо към 105 хиляди души през уикенда на пистата " Спилбърг ", до момента в който 140 хиляди фенове ще бъдат позволени на домашната писта на Хамилтън във Англия на 18 юли.

Пилотът на Мерцедес добави, че не желае да звучи прекомерно отрицателно и увери, че е благополучен да кара " пред най-хубавите почитатели в света ". Но той също по този начин е наясно с възходящия брой случаи на ковид и разпространяването на разновидността Делта в родината си.

" Притеснявам се ", сподели Хамилтън, който се разболя от ковид предходната година и пропусна Гран При на Бахрейн.

В продължение на месеци почитателите на Формула 1 бяха извадени от надпреварите заради пандемията. Зрителите, които участват на пистата в този момент, би трябвало да дават негативен тест за ковид или доказателство за имунизация или преболедуване на КОВИД-19.

Хамилтън се насочва към Гран При на Австрия на второ място в класирането при водачите, на 18 точки зад водача Макс Верстапен с Ред Бул.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР