Петимната за власт Анелия Маринова, която се бори да седне

...
Петимната за власт Анелия Маринова, която се бори да седне
Коментари Харесай

ЕВРОСКАНДАЛ в Narod.bg: Анелия Маринова пере мръсни пари, гази санкциите срещу Русия, къде е ДАНС?

Петимната за власт Анелия Маринова, която се бори да седне в директорското кресло на Главна дирекция „ Гражданска въздухоплавателна администрация “ (ГД „ ГВА “), би трябвало да бъде разследвана и подведена под отговорност за пране на мръсни съветски пари, вместо да мечтае за кариера по върха на страната, разкри осведомител на Narod.bg от Министерството на превоза и известията.

Както първи писахме, Анелия Георгиева Маринова, ползваща и името Анелия Георгиева Кръстовчева, работи за руснак, продавал самолети на талибаните и съучастник на интернационалния трафикант на оръжия и опиати Виктор Бут.

До края на юни 2023 година Анелия Маринова беше вписана в Търговския указател като пълномощник на „ Флай2Скай “ ООД – българска чартърна самолетна компания, и на „ Аеровиста Инженеринг “ ООД – сдружение с лиценз за Part 145 публикуван от ГВА. Маринова също беше и утвърден Постхолдер (отговорен ръководител) във „ Флай2Скай “ ООД. И двете компании са от обръча на съветски аферист.

Тези сдружения са под контрола на милионера с бизнес в Дубай Апанди Ахмаевич Лахиялов, съучастник на интернационално известния търговец на оръжия Виктор Бут, неотдавна освободен от затвор в Съединени американски щати.

По това време Апанди Лахиялов е вложил приходите от своята взаимна активност с Виктор Бут, като е закупил няколко самолета „ Боинг “ и „ Еърбъс “, които отдава чартърен посредством своето сдружение „ Аеровиста ФЗЕ “, ОАЕ https://www.aerovista.aero/ и посредством други свои компании.

През 2017 и 2018 година съветският жител Апанди Лахиялов придвижва своята активност в България. Той е притежател на няколко български и офшорни сдруженията:

– Флай2скай ООД, ЕИК 202853045,- чартърна самолетна компания записана в България, лицензирана от Групово дело „ ГВА ” към Министерството на превоза

– Айм Капитал ЕООД, ЕИК 204963992

– Аеровиста ЕООД, ЕИК 205359525

– Алг Аеро България ЕООД, ЕИК 205600086

– Аеровиста Инженеринг ООД, ЕИК 205369448 /лицензирана от Групово дело „ ГВА ” да прави ремонтни услуги в авиацията и търговия с авиационни части/

– Aerovista FZE, UAE

– Aerovista Group Ltd., British Virgin Islands, (owner of Aerovista FZE, UAE)

– ALG Aero Ltd., Malta

– Aim Holding International Ltd., British Virgin Islands

– Avion Asset Management Ltd.

С други думи, в България постъпват пари от негови офшорни компании със подозрителен генезис, а приходите от законна летателна активност на „ Флай2скай “ ООД се изнасят към компаниите на Апанди Лахиялов в Дубай. Това в доста страни се назовава „ пране на пари ”.

Освен това при започване на 2022 година по отношение на войната на Русия против Украйна Европейски Съюз и Съединени американски щати постановат наказания върху активността на всички съветски сдружения, опериращи в региона на авиацията, даване на авиационни ремонтни услуги и търговията с авиационни аварийни елементи към съветски лица и компании. Именно в такава компания работи Анелия Маринова, която ясно желае да оплете в мрежите си и българската гражданска авиация.

Това се вижда в Регламент (ЕС) 2022/334 на Съвета от 28 февруари 2022 година за изменение на Регламент (ЕС) № 833/2014 на Съвета по отношение на ограничаващи ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията на Украйна

Във връзка с наложените наказания съветският жител Апанди Лахиялов се пробва прикрие своето присъединяване в българските компании, като трансферира своите дялове от „ Флай2скай “ ООД и от „ Айм Капитал “ ЕООД на свои чиновници, които работят повече от 20 години в неговите сдружения в Дубай. Дружествените дялове обаче са продадени на извънредно ниска стойност – т.е. не са платени от „ новите притежатели ”. Очевидно е, че това са фиктивни покупко-продажби, които дават законова опция на Апанди Лахиялов да продължи далаверите си в прорез с наложените наказания.

ЕТО СДЕЛКИТЕ:

Договорите за прекачване на дялове от страна на Апанди Лахиялов:

1. „ Флай2скай “ ООД, ЕИК 202853045, е вписано с капитал в размер на 441,000 лв..

Собственици на „ Флай2скай “ ООД са следните сдружения:

Реклама

– АЛГ АЕРО БЪЛГАРИЯ ООД, ЕИК 205600086, уставен капитал 10 лв..

Размер на дяловото присъединяване във „ Флай2скай ООД “ е 224 961 лева

И

– АЕРОВИСТА ЕООД, ЕИК 205359525, още веднъж с капитал 10 лв.. Размер на дяловото присъединяване във „ Флай2скай “ ООД: 216 139 лева

Какви са обстоятелствата:

– 90% от капитала на АЛГ Аеро България ООД са благосъстоятелност на съветския жител Апанди Лахиялов посредством неговото българско сдружение Айм Стандард ООД, ЕИК 204138851.

– 100% от Аеровиста ЕООД са благосъстоятелност на Анжелика Лахиялова, жител на Русия и брачна половинка на Апанди Лахиялов.

Заради наложените наказания от Европейски Съюз и Съединени американски щати:

– Айм Стандард ООД, представлявано от Апанди Лахиялов, продава на Матеос Гобена (гръцки жител и негов дълготраен служител) своите дялове от Алг Аеро България ЕООД за сумата от 9 лв..

– Анжелика Лахиялова продава на Джумбер Якубадзе, който е с украински паспорт и чиновник на Апанди Лахиялов, своите дялове в Аеровиста ООД за сумата от 10 лв..

С други думи, 100% от капитала на „ Флай2скай “ ООД е продаден за 19 лева

2. Айм Капитал ЕООД, ЕИК  204963992 с вписан капитал в размер на 10 092 668 лева

На 29.03.2022 година Апанди Лахиялов трансферира всички свои дялове с номинална стойност от 10 092 668 лева на своят чиновник Джумбер Якобадзе. В контракта не е упомената цена. Това се прави, когато цената е друга от пазарната. Ако се направи инспекция от Национална агенция за приходите или от ДАНС, ще се откри, че действително заплащане няма и че дяловете са трансферирани на доста ниска цена.

Очевидно е, че това са фиктивни прехвърляния имат за цел да заобиколят глобите на Европейски Съюз и Съединени американски щати.

Очаквано – новите „ притежатели ” Матеос Гобена и Джумбер Якубадзе са чиновници на Апанди Лахиялов от 20 години в неговата компания Аеровиста ФЗЕ, Дубай /www.aerovista.aero/ и в други негови компании.

– Очевидно е, че дяловете на самолетната компания „ Флай2скай “ не костват 19 лв. – това се вижда, като се прегледат финансовите доклади на сдружението. Ако дяловете костваха 19 лв., нито ББР щеше да им даде заем от 9 млн. евро, нито Групово дело „ ГВА ” щеше да даде на „ Флай2скай “ ООД свидетелството за авиационен оператор.

Странно е за какво Групово дело „ ГВА ” към Министерството на превоза и известията и Българската банка за развиване си затварят очите и позволяват да бъде осъществявано това нарушаване на закона!

За да е цялостен кошмарът, през май 2022-а нашето транспортно министерство дава дотация на Апанди Лахиялов, за който работи кариеристката Анелия Маринова.

Министърът на превоза в кабинета на Политическа партия Николай Събев – Ники Еконта и Христо Щерионов, тогава шеф на Групово дело ГВА, предоставиха безплатна държавна помощ на българските самолетни компании за битка с постковид рецесията. Така на „ Флай2скай “ ООД, през която се перат мръсни съветски пари, е зарадвана със сума в размер на 2 949 000 лв..

 Ето размера на субдисията, дадена от нашето транспортно министерство на компанията под съветски надзор „ Флай2Скай “

Тази дотация към „ Флай2скай “ ОО, обаче, е предоставена в нарушаване на глобите наложени от Европейски Съюз и Съединени американски щати срещу Русия с Регламент (ЕС) 2022/334 на Съвета от 28 февруари 2022 година за изменение на Регламент (ЕС) № 833/2014 на Съвета по отношение на ограничаващи ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията на Украйна, заради това, че компанията е благосъстоятелност на съветският жител Апанди Лахиялов.

Той е прикрил своята благосъстоятелност посредством прекачване на своите дружествени дялове на своите чиновници Джумбер Якобадзе и Матеос Гобена, само че е пределно ясно, че това фиктивно прекачване на дялове е направено само с цел да се заобиколят наложените наказания на Европейски Съюз и Съединени американски щати, а също и с цел да могат да получат тези безплатни държавни средства.

Чрез даване на тази дотация на „ Флай2скай ООД “, действително благосъстоятелност на съветският жител Апанди Лахиялов, Министерството на превоза на България и Групово дело „ ГВА ” са нарушили глобите наложени от Европейски Съюз и Съединени американски щати срещу Русия с Регламент (ЕС) 2022/334 на Съвета от 28 февруари 2022 година за изменение на Регламент (ЕС) № 833/2014 на Съвета по отношение на ограничаващи ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията на Украйна.

Време е ръководещите да отворят очи и да пресекат интернационалната спекулация с пране на пари от компанията на Анелия Маринова, вместо единствено да приказват празнословия и да дават кухи обещания за „ евроатлантическата ориентировка “ на България, приключи информаторът на Narod.bg.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР