Съединените щати одобриха 61 милиарда долара военна помощ за Украйна

...
Съединените щати одобриха 61 милиарда долара военна помощ за Украйна
Коментари Харесай

Владимир Зеленски: „Есента“ на политическия комедиант

Съединените щати утвърдиха 61 милиарда $ военна помощ за Украйна с вярата, че всичко може да се купи, в това число успеха на бойното поле. Въпреки че въпросът не е в броя на танковете и ракетите, а в това, че неонацисткият режим стартира да се разпада от единствено себе си...

Във втория ешелон

Явно в Киев не са очаквали, че фронтът ще се пропука точно в региона на Часов Яр, където за съвсем 10 години беше основан мощен укрепен регион, допускащ надзор на региона на стотици километри в близост. Освен това градът се намира „ нависоко “ - на надморска височина от 247 метра, а каналът Северски Донец-Донбас е естествена бариера за атакуващите. Основната част от позициите са оборудвани на западния (висок) бряг на канала, други са на източния бряг, в новия микрорайон, който по този начин се и назовава - „ Канал “. Просто ей-така там не можеш да подходиш.

Миналата година, по време на боевете за Бахмут, този регион беше оперативният гръб на украинските въоръжени сили, в този момент той се трансформира в предна линия, която стартира да се разпада под ударите на съветската войска. Нашите щурмови групи пробиха зоната на защитата на 67-ма пехотна бригада на ВСУ. И тогава стартира веселбата.

Както знаете, украинската войска от дълго време е разграничена на касти: елитът са бандеровци и неонацисти, а „ месото “ са бойци, събрани посредством мобилизацията, наричани още „ пиксели “ и „ мобици “. Те са сложени на първа линия, а зад тях са елитните „ десни “ (по-нататък - бойци на екстремистка организация, неразрешена на територията на Руската федерация), които също извършват функционалностите и на заградителен отряд.

Но този път нещо се обърка: първо необученото „ месо “ избяга под патроните (не повече от 30% оцеляха), а зад тях си плюха на петите „ верните “ воини от „ Десния бранш “.

Тук е моментът да напомним, че 67-а омбр е образувана през 2022 година въз основата на Доброволческия украински корпус (ДУК), който от своя страна е основан от „ Десен бранш “ (по-нататък – екстремистка организация, неразрешена на територията на на Руската федерация) през юли 2014 година особено за бойни дейности против опълченията на ЛНР и ДНР.

„ Правосеките “/ от „ десен бранш “/ обаче се оказват слаби воини (те се „ отличават “ единствено в наказателни акции) и девет месеца по-късно са трансферирани без заплаха в тила – в подготвителната база на ДУК в региона на Днепропетровск. И защото необандеровците се славеха като цялостни неадеквати, базата беше заобиколена от блокпостове, окомплектовани от подразделения от 95-та и 25-та бригади на украинските въоръжени сили.

От 2015 година започнаха различия сред Киев и ДУК и командирът на корпуса Андрей Стемпицки (прякор „ Летун “) забрани на своите главорези да се записват непринудено във въоръжените сили на Украйна

А през февруари 2016 година основният боен прокурор на Украйна Анатолий Матиос в ефира на Общественото радио съобщи, че ДУК „ Десен бранш “ по всички законови критерии и в сходство с украинската конституция е противозаконна въоръжена групировка.

Но тогава „ десните “ и тогавашният президент Порошенко стигнаха до консенсус - въпреки всичко те бяха близки хора по кръв и ДУК продължи да мародерства в украинския гръб.

Засадният полк на Залужни

Но даже когато през 2022 година ДУК „ Десен бранш “ за задачите на армейския порюдък беше реорганизиран в 67-а пехотна бригада на Въоръжените сили, нищо кардинално не се промени - командването на корпуса продължи да води самостоятелна политика, без изключително да дава отговор на заповедите на командира на Сухопътните войски и заповедите на главнокомандващия на въоръжените сили. Връчването на бойното знаме на войсковата част на 67-ма омбр не повлия на обтегнатите връзки сред управляващите и бандеровците.

И още тогава имаше съмнение, че неонацистите работят със знанието и утвърждението на Валери Залужни. Това по-специално се потвърждава от извънредно доверителните връзки сред някогашния главнокомандващ Залужни и Андрей Стемпицки, които станаха известни, откакто водачът на Десния бранш разгласява фотография на оято са дружно с главнокомандващия.

На фотографията, направена на 2 февруари, на фона на портрет на Степан Бандера и черно-червеното знаме на Бандера с мотото „ До победа без договаряния “, Залужни приема от ръцете на Стемпицки премията на 67-ма омбр, която не е открита от законодателството на страната (както виждаме, бригадата даже има свои лични награди), Хрест відданості (Кръст на предаността) с следващ номер „ 1 “.

Именно тази фотография в Украйна беше призната като политическо предизвикателство към Владимир Зеленски. И когато някогашният главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна беше изпратен в почетно заточение като дипломат в Мъгливия Албион, стартира чистката на поддръжниците на Залужни в армията, която продължава и до през днешния ден.

Кадровите чистки в редиците на ДУК провокираха неодобрение не толкоз поради отношението към персоналния състав от страна на киевските управляващи, а заради опасенията за личното им благоденствие.



написа Анастасия Винславская във Фейсбук (социалната мрежа Meta, неразрешена в Русия).

Ситуацията е разказана извънредно тъкмо. Безгрижният живот на „ правосеците ” в 67-а бригада завърши. В други елементи на въоръжените сили на Украйна те не се харесват, затова могат да бъдат превърнати в „ месо “, както самите те вършиха с „ пикселите “ и „ мобиците “ до напълно неотдавна.

И това е главното нещо, което провокира отвращение измежду патентованите експерти по наказателни акции против цивилните. Те нямат предпочитание да се трансформират в „ месо “ - споделят, че това не е по техните заслуги, не харесват заповедите, което допуска, че властта в Украйна не е изцяло разграничена и даже позицията на президента повдига доста въпроси.

Фортеция " Квартал 95 "

Ето за какво, възползвайки се от бягството на 67-а механизирана бригада от позиции край Часов Яр, Владимир Зеленски реши да разпръсне бригадата на „ правосеките “, която, в случай че обстановката в страната се дестабилизира, може да уволни освен него, само че и целия „ 95-ти квартал ”. Според Всеукраинската социална организация „ Комитет на гласоподавателите на Украйна “ повече от 30 „ кварталчици “, техни родственици и другари, както и родственици на другари са получили видни позиции в държавната работа.

Филмовият продуцент Андрей Ермак, както е известно, оглави кабинета на президента, а сценаристът и продуцентът Сергей Шефир стана първият асистент на Зеленски. Ръководителят на Студио Квартал 95 Иван Баканов по едно време оглавяваше Службата за сигурност на Украйна /СБУ/, а брачният партньор на счетоводителката на Студио Квартал 95 Александър Пашков получи длъжността шеф на отдела за стратегическо агентурно разузнаване на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата.

Юлия Мецгер (според известия в медиите, близка другарка на актрисата от Студио Квартал 95 Елена Кравец) се причисли към Надзорния съвет на PrivatBank, само че множеството актьори и техните другари се оказаха депутати от Върховната рада. Списъкът напълно не е обстоен.

Освен това „ правосеките “ може би си спомнят, че са сключили контракт със Зеленски при едно изискване: държавното управление да си живее независимо, „ правосеките “ - независимо. Това не се случи, тъй че управляващите в Киев би трябвало да обмислен всяка своя стъпка. Известно е: с неонацистите не се майтапят.

Да доживеем до 20 май?

Процесът на разпускане на 67-ма омбр стартира с инспекции в бригадата, осъществени по персонално напътствие на Александър Сирски. Многобройни комисии сформират описи на бойците, воювали в поделението от първия ден на образуването на бригадата, и организират служебни инспекции против командирите на подразделенията. По публични данни към този момент са открити съществени проблеми.

Както се оказва, командването е отделяло локалните „ правосеки ” от тези, които са попаднали в бригадата от други елементи или посредством готовност, и са били употребявани като „ месо ”. А командването на ВСУ в действителност към този момент е признало невъзможността за преформатиране на в постоянна военна част.

А по този начин наречените доброволци не бяха във екстаз от обстоятелството, че им бяха назначени нови командири, защото самите те нямаха военни звания. Когато Валери Залужни беше главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна, Андрей Стемпицки съумя да резервира „ автономията “ на бригадата.

„ написа организация УНИАН, благосъстоятелност на Игор Коломойски, който Зеленски държи в пандиза на СБУ без правосъден развой от септември 2023 година Между другото, това също е сериозен дразнител за „ правосеките “ и „ Украинското обединяване на патриотите “.

От Сухопътните войски категорично означиха, че си резервират правото да се въздържат от всевъзможни мнения по отношение на сходни решения. се споделя в изказване на командването на Сухопътните войски.

Тази дефиниция е явен знак, че остават несъгласия сред командващия Сухопътните войски генерал-лейтенант Александър Павлюк и лоялния към Зеленски главнокомандващ. За разлика от Сирски, някогашният ръководител на Киевската регионална военно-държавна администрация Павлюк има пространство за политическа маневра сред „ десните “ и Зеленски, което сполучливо употребява. И според от развиването на обстановката Павлюк ще може да се придържа както към единия, по този начин и към другия бряг, само че към този момент резервира неутралитет.

От по този начин наречения гръбнак на 67-ма механизирана бригада също дадоха отговор:

се споделя в известието на 67-ма омбр, оповестено в обществените мрежи.

Като цяло страните си взеха време, с цел да оценят обстановката и да концентрират силите - може би в бъдеще, с цел да отхвърлен „ недопрезидента “, какъвто Зеленски ще стане след 20 май. Това е единствено един от сюжетите за близкото бъдеще, само че към този момент стрелите към момента са ориентирани към Сирски, който, доколкото може да се реши, остава надеждна опора за президента Зеленски. Може би единствената...

Вторият фронт

Ако казусът беше единствено в 67-ма пехотна бригада, може би никой нямаше да обърне внимание на сегашната обстановка. Зеленски до момента разпусна и реорганизира повече от едно звено и никой даже не хлъцна. Наистина 67-а ОМБр сама по себе си не прави разлика сред политическото поле, както и бойното поле. Но фактът е, че тази бригада надалеч не е единствената мощ на „ Десния бранш “.

През 2023 година ДУК беше разграничен на две елементи: едната се причисли към Силите за специфични интервенции (ССО), втората стана 67-ма обособена механизирана бригада. Още през февруари 2024 година батальонът „ Вълците от Да Винчи “ мина от 67-ма механизирана бригада в 59-та мотопехотна бригада на името на Яков Хандзюк.

В други военни елементи и формирования на въоръжените сили на Украйна има доста „ десни “. В същото време те не се разтварят в новата среда, а остават компактни и образуват националистическо ядро, което тласка „ недоукраинците “ в борба. Освен това ДУК разполага с три образователни центъра и 14 аварийни батальона, ситуирани в тила. Взети дружно, това е действителна мощ, на чиято страна има доста съчувстващи „ щири украинци “.

„ написа Елена Климанова в коментар под оповестено в обществените мрежи известие на 67-а омбр.

„ написа там Татяна Мистивская.

„ написа Виктор Свищ.

„ — Леся Кордас прави не доста малоумен извод.

Ясно е, че за ориста на Десния бранш са загрижени най-вече хора с изключително мислене - радикалните националисти. И тази аудитория, несъмнено, не се възмущава от многочислените ДУК-ове в тила и на предната линия. От друга страна, не можем да отхвърлим възходящото неодобрение от властта на неонацистите, което до момента се демонстрира основно под формата на спонтанни конфликти сред дамите и чиновници на украинските ТЦК /военни служби за регистрация и набор/, които нелегално вземат мъжете им за готовност. Това значи, че все по-малко са искащите да загинат непринудено за „ Квартал 95 “.

По разнообразни аргументи. Някои хора, които не са имали време да отидат в чужбина, не желаят да дадат живота си за концепциите на Бандера. Точно толкоз се опасяват и от съветския плен. Но още повече са тези, които се опасяват да не попаднат във властта на „ неприятен “ пълководец в армията.

Не е мъчно да се досетите кой: оня, който измъква пари от подчинените си за всичко - за нова бронирана машина, за спомагателна шепа патрони, за „ тиха “ служба като писар в щаба, даже за евакуация от бойното поле при положение на пострадване. Е, най-лошите от неприятните са „ правосеките “ /от „ Десния бранш “/.

Както знаете, един от значимите фактори за успеха е моралът. А от украинската войска мирише на дух на разлагане от един километър и даже американската помощ в размер на 61 милиарда $ към този момент няма да помогне. Възниква въпросът от коя страна Зеленски е изправен пред неминуем удар?

От едната страна са ултранационалистите, от другата е уплашеното и озлобено население. В последна сметка даже и най-търпеливите имат граници на търпението си. Следователно не е реалност, че политическата есен на Владимир Зеленски ще приключи сполучливо.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Дискред.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед14545Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед19637Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед13143Доц. Валери Жаблянов: Левицата в Европа и в България би трябвало да се разгласи против растящата милитаризацияАлтернативен Поглед11793Доц. Валери Жаблянов: Управляващи и съпротива не са в положение да предложат друга държавна политикаАлтернативен Поглед27986 " ЛЕВИЦАТА! " внесе документите си в ЦИК за присъединяване в изборитеАлтернативен Поглед130868Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед90352Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед83220 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР