Руските сили вероятно ще постигнат значителни тактически успехи през следващите

...
Руските сили вероятно ще постигнат значителни тактически успехи през следващите
Коментари Харесай

ISW: Киев организира контранастъпление към края на годината

Руските сили евентуално ще реализиран обилни тактически триумфи през идващите седмици,  на фронта, само че е малко евентуално да надделее над украинската защита.

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW), като тематиката продължава да е измежду водещите за следващ ден.

Politico заяви на 26 април, че украинският президент Володимир Зеленски е предизвестил ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Джонсън през декември 2023 година, че украинските сили ще могат да " устоят " до април 2024 година без спомагателна помощ за сигурността на Съединени американски щати.

Пристигането на американска помощ на фронта през идващите седмици ще разреши на украинските сили да  спрат настоящите съветски настъпателни интервенции, а съветските сили наподобява бързат.

Руските сили може да имат намерение да употребяват нови софтуерни или тактически нововъведения тъкмо при започване на лятната си атака, с цел да компенсират по-силните качества, които украинските сили ще имат след идването на американската помощ за сигурност. Те обаче към момента страдат от тактически провали и украинските сили ще могат да се възползват от това.
 Зеленски предизвестява за съветска атака тази пролет
Зеленски предизвестява за съветска атака тази пролет

Направи съпоставяне с Израел като прикани за отбрана от тероризма

Украйна е доста евентуално да стабилизира фронтовите линии през идващите месеци и да стартира лимитирани контранастъпателни интервенции в края на 2024 година или началото на 2025 година

Руските сили не престават да употребяват тактическото си навлизане на север и северозапад от Авдеевка и неотдавна направиха спомагателен доказан прогрес в региона. Геолокирани фрагменти, оповестени на 27 април, демонстрират, че съветските сили са напреднали към северно Новокалинове (северно от Авдеевка), а съветски блогъри настояват, че е било завладяно изцяло селището на 27 април.

Някои блогъри също настояват, че съветските сили са напреднали в Керамик (директно северозападно от Новокалинове), макар че ISW към момента не е видял  доказателства за това. Геолокирани фрагменти, оповестени на 27 април, също демонстрират, че съветските сили са напреднали в западно Очеретине, в югозападно Соловьово, южно от Новобахмутовка. Блогърите настояват, че съветските сили са завладяли цялото Соловьове, което е в сходство с наличните геолокационни фрагменти на съветските сили в югозападната част на селището. Няколко съветски източника също настояват, че яростните боеве не престават в западни Бердичи (северозападно от Авдеевка) и че съветските сили изтласкват украинските сили на запад от селището.
 The Insider: Русия е изгубила 450 000 военни и 10 000 бронирани машини във войната
The Insider: Русия е изгубила 450 000 военни и 10 000 бронирани машини във войната

Хиляди са дезертьорите, а за ЧВК няма данни, съгласно Англия

Украинският център за отбранителни тактики означи по сходен метод на 26 април, че съветските сили са заели две мотострелкови бригади и един мотострелкови полк непосредствено в тактическото навлизане в региона на Очеретине, което е основало трикратно преимущество в съветските сили и средства над украинските сили и активи.

Руските сили обаче евентуално ще засилят настъпателните интервенции покрай Часов Яр през идващите седмици, защото той дава опция за по-значителен действен прогрес. Руските сили неотдавна са употребявали бойна мощност на стойност почти една дивизия северозападно от Авдeевка, което им е дало почти трикратно преимущество пред наличната бойна мощност на Украйна в същия регион, съгласно неофициални украински оценки.

Ако съветските сили съумеят да засилят офанзивите и да завладяват Часов Яр, ще могат да го употребяват за следващи настъпателни интервенции против сериозните градове като Константиновка и Дружковка. По-широката оперативна цел е Покровск и Донецка област.
 Русия щурмува Часов Яр с 25 000 бойци
Русия щурмува Часов Яр с 25 000 бойци

Според Киев, задачата е до 9 май градът да падне

Руските сили нанесоха огромни ударии евентуално са възобновили ударите с крилати ракети " Калибър " с морско базиране след дълга пауза. Командващият Военновъздушни сили на Украйна генерал-лейтенант Микола Олешчук заяви на 27 април, че съветските сили са изстреляли 34 ракети: девет крилати ракети Х-101/555 от Саратовска област; девет крилати ракети Х-59/69 от Белгородска област и Азовско море; две ракети С-300 от Белгородска област; две балистични ракети Искандер-К, четири балистични ракети Х-47 Кинжал от Рязанска и Тамбовска области; както и осем крилати ракети " Калибър " от Черно море. Украинските сили са унищожили общо 21 ракети.

Украинският министър на енергетиката Герман Галушченко и най-големият украински частен енергиен оператор DTEK оповестиха, че неуточнени съветски ракети са блъснали украински енергийни инфраструктурни уреди в Ивано-Франкивска, Лвовска и Днепропетровска области и " съществено " са развалили четири неуточнени топлоелектрически централи (ТЕЦ).

Това е първият по-мащабен съветски ударен пакет от края на декември 2023 година, който не включва дронове Shahed. Говорителят на украинското Южно оперативно командване капитан трети сан Дмитро Плетенчук съобщи, че тази серия от удари е едвам третото доказано потребление на ракети " Калибър " за повече от шест месеца. Руските сили са ги изстреляли от две подводници от клас " Кило " от боязън да не изгубят надводни кораби при украински удари.

Плетенчук съобщи, че двете подводници са основани в Новоросийск, което демонстрира, че съветската войска е подобрила задоволително инфраструктурата на пристанището на Черноморския флот (ЧФ) в Новоросийск.

Военни чиновници на Украйна и Обединеното кралство (Обединеното кралство) оповестиха през февруари и март 2024 година, че военноморската база в окупирания Севастопол, Крим е единствената база с инфраструктура за " Калибър ".
 Зеленски: Светът разполага с нужното, с цел да спре всевъзможни ракети и дронове
Зеленски: Светът разполага с нужното, с цел да спре всевъзможни ракети и дронове

Президентът на Украйна осъди в неделя офанзивата на Иран против Израел

Заместник-началникът на украинското Главно военно разследващо ръководство (ГУР) генерал-майор Вадим Скибицки заяви през април 2024 година, че Русия е натрупала минимум 260 ракети " Калибър " и има за цел да създаде още 30 през април.

Украинските сили сполучливо нанесоха удари с дронове против съветско летище и петролни рафинерии в Краснодарския край в нощта на 26 против 27 април . Анонимни източници са декларирали пред украинското издание Suspilne, че Службата за сигурност на Украйна и украинските военни сполучливо са нанесли офанзиви с дронове против летище Кущовская, до момента в който " десетки " съветски военни самолети, радарни системи и системи за електронна война са били ситуирани там . ISW не е видял удостоверение за развалено съоръжение на летището.

Геолокирани фрагменти, оповестени на 27 април, демонстрират последствията от украинския удар на летище Кушчовская и сякаш демонстрират развалени комплекти за планиращи бомби.

Руски блогъри необятно подлагаха на критика съветската войска за това, че не съумяха да защитят летището след голям брой сполучливи удари с украински дронове по съветски летища в окупирана Украйна и Русия. Източници на Suspilne обявиха, че украински дронове са блъснали петролните рафинерии в Илски и Славянск, като са развалили дестилационните им колони и са предизвикали пожари.

Губернаторът на Краснодарския край Вениамин Кондратев съобщи, че украинските дронове са се пробвали да ударят петролни рафинерии и инфраструктурни уреди в Славянски, Сиверски и Кущювски региони, само че че ударите не са предизвикали " съществени " вреди.

Директорът по сигурността на нефтената рафинерия в Славянск Едуард Труднев съобщи, че 10 дрона са блъснали рафинерията, причинявайки отчасти прекъсване на действието й и означи, че може да има спомагателни невидими вреди.
 Руски области са под украински огън
Руски области са под украински огън

Белгородска, Курска и Воронежка област оповестяват за офанзиви

Украинските СБУ, специфични сили и сили за безпилотни системи преди този момент удариха петролната рафинерия в Славянск в нощта на 16 против 17 март.

Руското министерство на защитата (МО) твърди, че съветските сили са прехванали 66 украински дрона над Краснодарски край в нощта на 26 против 27 април.

Руското федерално държавно управление продължава напъните за кодифициране на засилен надзор върху мигрантските общности, живеещи в Русия. Държавната дума на Русия внесе на 27 април законопроект, който " предлага редица нововъведения, които ще оказват помощ за модернизирането на съветското законодателство и ще разрешат някои въпроси за обезпечаване на националната сигурност в региона на миграцията ".

Предложеният законопроект също по този начин включва разпореждания за въвеждане на режим на депортиране за мигранти , които " нямат съображение " да бъдат в Русия, в това число тези, които правят избрани закононарушения.

Предложеният законопроект също по този начин ще попречи на чужденците, които са обект на режим на депортиране, да купуват недвижими парцели, да откриват банкови сметки или да подписват брак.
 Лондон: Русия може да депортира от окупираните територии украинците, не взели съветски паспорти
Лондон: Русия може да депортира от окупираните територии украинците, не взели съветски паспорти

Според Медведев те могат да бъдат депортирани в Сибир или Далечния изток на Русия

Законопроектът за депортиране ще разреши на съветското федерално държавно управление да дефинира кои задгранични лица или общности избере като обект на депортиране - ход, който евентуално ще разреши на държавното управление да разшири по-репресивен надзор върху мигрантските общности и да се погрижи за съветските ултранационалисти, които постоянно са призовавали за такова сурови политики.

Руското министерство на образованието и науката заяви по сходен метод на 27 април, че 12-те съветски университета, които са упълномощени да организират сертификационни изпити по съветски език, са прекратили договорите си с търговски сътрудници. Това значи, че единствено университетите и държавните и общинските организации могат да управляват документите по съветски език.

Това развиване доста ще усложни процеса на приемане на документ по съветски език от мигранти, което евентуално ще ограничи достъпа им до избрани работни места или даже обществени услуги. Ще даде на съветското държавно управление и по-голям надзор върху мигрантските общности. Руското държавно управление обаче наподобява изборно овластява някои мигрантски общности, до момента в който още повече лишава други от изборни права. Съвместен план, управителен от съветския RT и съветското Министерство на вътрешните работи (МВД), наименуван " Не един към един ", изпраща претенции до МВД за подкрепяне на чужденци да получат съветско поданство в избрани лимитирани случаи.

Проектът RT заяви, че е изпратил питане до МВД по отношение на поданството на мигрант от Киргизстан, който е избягал от Киргизстан за Русия, откакто е бил наказан за боеве за съветските сили в Украйна.
 Киргизстан поучава жителите си да не пътуват до Русия
Киргизстан поучава жителите си да не пътуват до Русия

В Русия се ускоряват антимигрантските настроения след атентата

Руските управляващи ускориха репресиите против мигранти от Централна Азия, живеещи в Русия, изключително след офанзивата на Crocus City Hall на 22 март, а планът на RT акцентира обстоятелството, че съветското държавно управление е заинтригувано да пази изборно някои мигранти от централноазиатските общности, до момента в който защото те са идеологически потребни в подтекста на съветските военни старания.

Кремъл евентуално слага условия за усилване на хибридните си интервенции против Молдова. молдовски самостоятелен район Гагаузия Евгения Гуцул сподели на 26 април пред ТАСС в Кремъл, че чиновници на молдовските правоприлагащи органи са задържали нея и трима нейни съветници за няколко часа, когато групата е пристигнала на летището в Кишинев след поредност от нападки. последните срещи в Русия и Турция.

Гуцул твърди, че молдовските правоприлагащи органи са ревизирали багажа ѝ и са я задържали един час, преди да я освободят, а един от съветниците на Гуцул сподели пред ТАСС, че молдовските управляващи са разпитвали тримата съветници още два часа.

Не е ясно дали молдовските управляващи публично са задържали Гуцул и нейните съветници. ТАСС заяви, че група от 100 души се събраха пред летището, с цел да посрещнат Гуцул и скандираха " Победа ", когато Гуцул излезе от летището, евентуално имайки поради позицията на Гуцул като изпълнителен секретар на новосформирания проруски молдовски изборен блок " Победа ".

Гуцул твърди, че молдовските управляващи поставят всички старания да унижат нея и други проруски молдовци и дефинира неотдавнашната конфискация на над един милион $ от молдовските управляващи на свързани с Кремъл молдовски опозиционни политици като " предубедено " изпитание за унижение на почтени молдовци.

Гуцул и други прокремълски артисти евентуално ще продължат да се възползват от краткосрочните арестувания и законните старания на молдовското държавно управление да се отбрани против съветски хибридни интервенции, с цел да оправдае по-нататъшната съветска експанзия против Молдова.
 Молдовската съпротива се сплоти в Москва
Молдовската съпротива се сплоти в Москва

Тя предлага връщане на страната в орбитата на Русия

Правителството на Молдова също подхваща стъпки за справяне с известни съветски осведомителни интервенции, ориентирани към Гагаузия. Молдовският аудиовизуален съвет разгласи на 26 април, че е глобил две районни и локални телевизионни (TV) станции в Гагаузия, " TV-Gagauzia " и " ATV ", със 100 000 молдовски леи (5 627 долара) за разпространяване на дезинформация, тирада на омразата и неосигуряване на " осведомителна сигурност " с техните излъчвания.

ISW продължава да прави оценка, че Кремъл евентуално е зает в хибридни интервенции в Молдова и има намерение с цел да дестабилизира и деградира молдовската народна власт и в последна сметка да предотврати присъединението на Молдова към Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР