Около 2300 души се присъединиха към днешна демонстрация, свикана от

...
Около 2300 души се присъединиха към днешна демонстрация, свикана от
Коментари Харесай

Около 2300 души участваха в ислямистки митинг в Хамбург

Около 2300 души се причислиха към днешна проява, свикана от ислямистката група " Мюсюлмански интерактив " в северния немски пристанищен град Хамбург, съгласно оценки на полицията, откакто акцията получи зелена светлина от управляващите единствено при строги условия, съобщи ДПА.

Демонстрантите се събраха следобяд в квартал Санкт Георг покрай централната жп гара измежду засилено полицейско наличие. Повечето от участниците са били мъже, съгласно кореспондент на ДПА.

Протестът се организира откакто повече от 1000 души участваха на протест в Хамбург, призован от същите уредници предишния месец. Предишният протест мина спокойно, само че участниците насочиха апели за халифат.

Това провокира отвращение в цяла Германия и  беше жигосано от водещи политици. „ Мюсюлмански интерактив “ е систематизиран като екстремистка група от немските управляващи.

В резултат управляващите позволиха днешния протест, извършен под мотото „ Срещу цензурата и диктатурата на мнението “, да продължи при строги условия, в това число възбрана за подбудителство на ненавист или принуждение.

В началото на митинга изискванията бяха прочетени на глас на немски и арабски.

Освен това правото на Израел да съществува не може да бъде отричано и израелските флагове не могат да бъдат изгаряни или повреждани, предизвести през вчерашния ден полицията.

Също по този начин е неразрешено да се приканва за халифат в Германия с думи, изображения или документално. На предходната проява на 27 април думите " Халифатът е решението " можеха да бъдат прочетени на плакати. В речите също се призоваваше за халифат като решение на обществените проблеми в ислямските страни.

Халифатът е религиозна страна с нравствен водач, халиф, който претендира, че е правоприемник на мюсюлманския оракул Мохамед. Има няколко исторически образеца в ислямския свят, за халифат само че най-новият и спорен беше открит от терористичната организация „ Ислямска страна “ в огромни елементи от Сирия и Ирак. Той беше необятно наказан, в това число от мюсюлмански учени.

Противно на желанието на уредниците, днешното събитието получи позволение да се организира единствено като стационарен протест, без шествие, съгласно полицията. Организаторите оповестиха и за контрадемонстрация със 100 участници, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР