Спасителните екипи пристигнаха на мястото на огромно свлачище в отдалечените

...
Спасителните екипи пристигнаха на мястото на огромно свлачище в отдалечените
Коментари Харесай

Спасители претърсват развалините след над 300 затрупани в свлачището в Папуа Нова Гвинея

Спасителните екипи дойдоха на мястото на голямо свлачище в отдалечените планини на Папуа Нова Гвинея, помагайки на селяните да търсят стотици хора, за които се притеснява, че са мъртви под извисяващи се могили от отломки и тиня.

„ В момента към момента търсим тела, които са затрупани от солидното свлачище “, сподели водачът на общността Марк Ипуя пред организация Ройтерс в събота, добавяйки, че „ повече от 300 “ селяни може да са заровени.

Досега единствено четири тела са извадени от отломките, представен е чиновник на Организация на обединените нации, основан в столицата Порт Морсби.

Бедствието удари село Каокалам в провинция Енга рано сутринта в петък, когато доста селяни спяха вкъщи, съгласно държавни чиновници.

Според медиите в Папуа Нова Гвинея минимум 1182 къщи също са били затрупани от свлачището в региона, ситуиран на към 600 км (370 мили) северозападно от Порт Морсби.

„ Има доста къщи под отломките, които не могат да бъдат достигнати “, сподели чиновник на Организация на обединените нации Се...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР